Liberalai kreipiasi į teisėsaugą: prašome spartesnio ikiteisminio tyrimo

Liberalų sąjūdis viešai kreipiasi į teisėsaugą prašydamas aktyvių veiksmų spartinant ikiteisminį tyrimą ir perduodant surinktus duomenis teismui.

Eugenijus Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2017, 12:22 PM

„Šiuo viešu pareiškimu kreipiamės į pareigūnus siekdami greitesnio bylos patekimo į teismą. Nuolat, sąžiningai ir atvirai šiame tyrime dirbome su teisėsauga: dalyvavome pakartotinėse apklausose tikslinant liudijimus ir parodymus, suteikėme visą informaciją pareigūnams ir bendradarbiavome visais įmanomais būdais.

Padarėme viską, kas buvo mūsų rankose, kad ikiteisminis tyrimas praeitų sklandžiai ir kaip įmanoma greičiau“, – sako laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas. Kiek anksčiau partija buvo informuota, kad ikiteisminis tyrimas turėtų baigtis dar šių metų lapkričio mėnesį.

Lapkritis skaičiuoja paskutines valandas, tačiau ikiteisminio tyrimo pabaigos vis dar nėra. Dešimtmečio rezonansinė byla, skambiai ir efektingai pradėta Specialiųjų tyrimų tarnybos operacijomis, susilaukė atgarsio šalies visuomenėje. Liberalų nuomone, dėl šios priežasties, spartesnis ikiteisminis tyrimas yra svarbus ne tik į šią įstoriją įveltai partijai, jis tapo ir visuomenės interesu.

„Esame suinteresuoti greitais procesais ir greitu teisėsaugos darbu. Ilgo proceso kaina – mažėjantis pasitikėjimas teisėsauga. Mūsų tikslas – ne slapukauti, esame suinteresuoti greitesne visų procesų eiga“, – teigia E. Gentvilas. Liberalai laukia aktyvių pareigūnų veiksmų, kad neapibrėžti tyrimo terminai neduotų pagrindo abejoti teisėsaugos efektyvumu ir nepaliktų jokios erdvės spekuliacijoms ar manipuliacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.