Vytautas Landsbergis partijos kolegoms: „Karas vyksta“

Šeštadienį į posėdį susirinkus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybai, į partiečius kreipėsi ir profesorius Vytautas Landsbergis. Jis prakalbo apie Lietuvos ir tarptautinę padėtį.

Vytautas Landsbergis kreipėsi į partijos tarybą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Landsbergis kreipėsi į partijos tarybą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Dec 2, 2017, 1:13 PM

„Mes esame pasaulyje, kuriame dedasi labai fatališki dalykai. Neturime atrodyti, kaip pasitraukę į krūmus ar sukišę galvas į smėlį. Mes turėtume turėti savo nuomones ir gal rekomendacijas“, – sakė V.Landsbergis.

Partijos kolegoms jis pateikė pasiūlymą dėl TS-LKD laikysenos tarptautinių problemų akivaizdoje.

„Galėjome išsišokti su „Lietšitu“

Anot profesoriaus, didžiosios sąjungos, kuriomis remiasi Lietuvos saugumas tarptautinių, kol kas ribotų, karų būvyje, patiria sunkių išmėginimų.

Jis taip pat kalbėjo apie tai, kad šių dienų Rusijai skelbiant, jog Europos Sąjunga yra jos priešas, mūsų šalis turėtų pabrėžti tikėjimą Europa, vengti madingų puldinėjimų prieš Europos Sąjungą, laikytis proto vien todėl, kad alternatyvų Lietuva neturi.

„Nepamirština, kad dar prieš Brexitą galėjome išsišokti su „Lietšitu” – kvailu referendumu prieš Europos sutartį. Tąsyk būtume buvę pirmieji ES griovėjai“, – teigė profesorius.

 

Karo grėsmė reali

V.Landsbergis taip pat ragino matyti grėsmes ir NATO vienybėje, jei bus išprovokuotas karas tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Šiaurės Korėjos.

Pasak profesoriaus, galimas karas tarp JAV ir Šiaurės Korėjos yra analogija su puolimu iš Afganistano. Tada, pasak V.Landsbergio, NATO vos prisiminė, kad turi būti JAV pusėje.

Kaip sakė V.Landsbergis, padėtis Vokietijoje rodo, kaip gali būti susilpninta ir miunchenizuota visa Europos Sąjunga. Lietuvos atsakas turėtų būti bent jau vidinė vienybė, vengimas peštynių ir susiardymo dėl antraeilių dalykų.

„Karas vyksta. Lietuva patiria agresiją. Iš rytų, tai yra Astravo branduolinė agresija.

Kažkoks ministras pasakė, kad jei sprogs, turėsime 2 valandas evakuoti Vilnių, bet tai paveiks žmonių sąmonę, jau nekalbant kokį vandenį žmonės gers. Tai yra didžiausias kerštas už Nepriklausomą Lietuvą“, – partijos kolegoms sakė V.Landsbergis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?