Minedas nori būti valstiečiu, bet partija prieštarauja

Iš pradžių muzikine, o po to visuomenine veikla užsiiminėjęs Mindaugas Jonušas nusprendė žengti į politiką. Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje jis paskelbė, kad ketina kandidatuoti kone visuose artėjančiuose rinkimuose.

M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>V.Balkūno nuotr.
M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>V.Balkūno nuotr.
M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>T.Bauro nuotr.
M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>T.Bauro nuotr.
M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Jonušas ketina dalyvauti ir savivaldos, ir Europos parlamento, ir Seimo rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 3:26 PM, atnaujinta Dec 8, 2017, 6:23 PM

„Po kilusios reakcijos nebeturiu ko slėpti, tai ir informuoju, kad dalyvausiu savivaldos, Seimo ir Europarlamento rinkimuose“, – rašė M.Jonušas, šiuo metu vadovaujantis su neįgaliaisiais dirbančiai pilietinei iniciatyvai „Mes“.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su M. Jonušu, jis patikino, kad tikrai ketina dalyvauti rinkimuose ir jau žino, su kuria politine jėga jam pakeliui. M.Jonušas teigė, kad pagal pažiūras jam artimiausia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

„Visi galutiniai taškai ant „i“ su šia partija bus sudėti kartu su naryste kitų metų pradžioje. Yra pareikštas noras įstoti į partiją ir esu pakviestas į partijos Tarybos posėdį Klaipėdoje“, – teigė M.Jonušas.

Jis teigė, kad dirbdamas nevyriausybiniame sektoriuje pamatė, kokios problemos šaliai šiuo metu aktualiausios, be to, darbas su neįgaliaisiais jam atvėrė akis apie tai, koks iš tikro jis žmogus.

„Sprendimas buvo priimtas matant tam tikrą situaciją mūsų valstybėje, nevyriausybiniame sektoriuje reikalingas reformas, kurios kažkodėl vis dar nėra vykdomos, transporto sektoriuje, ypatingai kalbant apie valstybinius autobusų parkus, švietime, medicinoje ir toje pačioje savivaldoje“, – kalbėjo M.Jonušas.

Jis teigė, kad kiekvienas šalies pilietis turi teisę dalyvauti valstybės gyvenime ir prisiimti atsakomybę už ją. Be to, jis teigė norintis kandidatuoti ne dėl to, kad neturėtų ką veikti, o dėl to, kad jam rūpi Lietuva.

Į politiką žengiantis M.Jonušas sakė, kad žengti į savivaldą labiausiai jo prašė Rietavo gyventojai, nors ir kituose regionuose jis tikino sulaukęs prašymų kandidatuoti. O jeigu jis pakliūtų į Seimą, save įsivaizduotų dirbantį, o gal net ir vadovaujantį Švietimo ir mokslo arba Socialinių reikalų ir darbo komitetams.

Minėtas ne kartą

Kiek anksčiau M.Jonušo vardas buvo linksniuojamas kartu su sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos vardu. Ministrui susitikus su tuomet nevyriausybinei organizacijai „Nebūk naivus kelyje“ vadovavusiu M.Jonušu pasklido informacija, kad pastarasis patarinės A.Verygai. Tačiau tokia informacija buvo paneigta paties ministro.

Be to, tuomečiam „Nebūk naivus kelyje“ vadovui buvo mesti ir kaltinimai dėl priekabiavimo. Į Seimo narę Dovilę Šakalienę kreipėsi merginos, kurios teigė, kad Minedas neva bandė su jomis kalbėtis ne tik apie visuomeninę veiklą, bet ir apie jų galimus asmeninius santykius.

Po šio skandalo Seimo narė pradėjo organizacijos „Nebūk naivus kelyje“ patikrą. Išaiškėjo, kad nėra nei tokios organizacijos, nei tokio prezidento.

Pasak D. Šakalienės, pats Minedas susigalvojo organizaciją, pats pasiskyrė save prezidentu tam, kad suviliotų daug gražių merginų.

Primename, kad dar gegužės pradžioje „Lietuvos rytas“ išsiaiškino, jog „Nebūk naivus kelyje“, gaunanti įvairią finansinę paramą, yra nelegali, nes neužfiksuota nei Registrų centre, nei Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje. Pats prieštaringai pagarsėjęs dainininkas tikino, kad sąjungą įregistruos ateityje, o dabar gaunama parama – neva privačių verslininkų reikalas.

Jokių duomenų apie M.Jonušo veiklą neturi ir mokesčių inspektoriai, nes sąjungos „Nebūk naivus kelyje“ ar kokio nors kito subjekto, kuriam vadovautų šis visuomenininkas, VMI duomenų bazėse nėra.

„Paramos ir labdaros įstatymas numato, kas gali gauti paramą, kiekviena parama turi būti įtraukiama į apskaitą ir panaudojama tinkamai. Jei gauta parama naudojama netinkamai, ji jau nebėra parama, o pajamos“, – teigė tuometinis VMI komunikacijos vadovas Darius Buta.

Realu, kad prašymo net nesvarstys

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovė spaudai Virginija Vervečkaitė naujienų portalą lrytas.lt informavo, kad realu, jog M.Jonušo prašymas nebus net svarstomas, atsižvelgiant į jo pasisakymus.

„Pagal partijos įstatus „asmuo, norintis tapti LVŽS nariu, užpildo nustatytos ir LVŽS Tarybos patvirtintos formos prašymą – anketą bei pateikia ne mažiau nei 2 (dviejų) LVŽS narių rekomendacijas. Artimiausiame skyriaus valdybos posėdyje (jeigu Valdyba nesudaroma – skyriaus susirinkime) priimamas sprendimas dėl šio asmens priėmimo į LVŽS, naujas narys registruojamas skyriuje ir jam išduodamas LVŽS nario bilietas“. Prašymą stoti į LVŽS gali pildyti kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis, tai padarė ir M. Jonušas, tačiau M. Jonušo prašymas dėl narystės dar nebuvo svarstytas skyriaus, į kurį jis kreipėsi, susirinkime.

Po tokių viešų ir tikrovės neatitinkančių M. Jonušo pareiškimų tikėtina, kad jo prašymas dėl narystės iš viso net nebus svarstomas“, – sakė V.Vervečkaitė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kalbas apie M.Jonušo stojimą į partiją ir dalyvavimą rinkimuose vadina neatitinkančias tiesos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas