A. Kilkaus byloje – naujos detalės: suimtas baikeris L. Baltrūnas nori pasimatymų

Baikerių klubo „Vorai MC“ prezidentas Laurynas Baltrūnas Lukiškėse nori susitikti su žmona, bet jų abiejų prašymai atmesti. Nors įtariamasis laukia dienos, kai baigsis suėmimo terminas, jo viltis žiemos šventes sutikti laisvėje greičiausiai žlugs.

Įtariamasis L.Baltrūnas (nuotr. kairėje) laukia dienos, kai baigsis suėmimo terminas, jo viltis žiemos šventes sutikti laisvėje greičiausiai žlugs.<br> Lrytas.lt koliažas
Įtariamasis L.Baltrūnas (nuotr. kairėje) laukia dienos, kai baigsis suėmimo terminas, jo viltis žiemos šventes sutikti laisvėje greičiausiai žlugs.<br> Lrytas.lt koliažas
Įtariamasis baikeris L.Baltrūnas ir toliau nebendrauja su bylos tyrėjais.<br>T.Bauro nuotr.
Įtariamasis baikeris L.Baltrūnas ir toliau nebendrauja su bylos tyrėjais.<br>T.Bauro nuotr.
Dingusio vilniečio A.Kilkaus motociklas buvo rastas miške Varėnos rajone.
Dingusio vilniečio A.Kilkaus motociklas buvo rastas miške Varėnos rajone.
A.Kilkus, vykdamas susitikti su savo buvusiu draugu, nejautė grėsmės.
A.Kilkus, vykdamas susitikti su savo buvusiu draugu, nejautė grėsmės.
 A.Kilkus spalio 15-ąją, sekmadienį, motociklu „Harley-Davidson“ išvyko Aukštadvario link nejausdamas grėsmės.<br> Asm. archyv. nuotr.
 A.Kilkus spalio 15-ąją, sekmadienį, motociklu „Harley-Davidson“ išvyko Aukštadvario link nejausdamas grėsmės.<br> Asm. archyv. nuotr.
 Rudenį kartu su A.Kilkumi klubą „Vorai MC“ palikę bendražygiai tvirtino, kad jis tądien tikrai buvo susitikęs su L.Baltrūnu (nuotr.) ir greičiausiai – kartodrome.<br> Baikerių klubo „Vorai MC“ archyv. nuotr.
 Rudenį kartu su A.Kilkumi klubą „Vorai MC“ palikę bendražygiai tvirtino, kad jis tądien tikrai buvo susitikęs su L.Baltrūnu (nuotr.) ir greičiausiai – kartodrome.<br> Baikerių klubo „Vorai MC“ archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Dec 10, 2017, 6:54 PM, atnaujinta Dec 11, 2017, 12:25 PM

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime jau beveik du mėnesius pro grotuotą langą į darganotą dangų žvelgiantis L.Baltrūnas, pravarde Oblius, su šeima bendrauja laiškais.

Sodyboje prie Aukštadvario, Škilietų kaime, gyvenanti jo žmona Daiva siekė aplankyti vyrą.

Pasimatymų su sutuoktine prašė ir baikerių klubo „Vorai MC“ prezidentas, suimtas spalio 19 dieną.

Taip pat jis pageidavo, kad į Lukiškes trumpam pasimatyti su tėvu būtų atvesti vaikai.

„L.Baltrūnui neleidžiama pasimatyti su šeima, jis dabar yra izoliuotas. Turbūt tam, kad negalėtų per žmoną perduoti informacijos. Gal žmona laikoma jo bendrininke?“ – svarstė suimtą baikerį ginantis advokatas Saulius Juzukonis.

Teisininkas nuolatos lankosi Lukiškėse ir kalbasi su 40 metų L.Baltrūnu, kuris įtariamas prisidėjęs prie buvusio bendražygio, klubo „Vorai MC“ ilgamečio nario 41-erių Aivaro Kilkaus dingimo.

Abu baikerius praeityje siejo draugystė, bendravo ir jų šeimos. A.Kilkus yra L.Baltrūno sūnaus krikšto tėvas.

Rudenį vilnietis A.Kilkus, pravarde Kumpis, su būriu bendraminčių nutarė pasitraukti iš „Vorų“ klubo.

Toks jų žingsnis stipriai užgavo L.Baltrūno ambicijas.

Dingęs vilnietis iki šiol nerastas, o įtariamasis ir toliau nebendrauja su tyrėjais, narpliojančiais didelio visuomenės dėmesio sulaukusią bylą.

„Mes kol kas laikomės tos pačios pozicijos – naudojamės teise neduoti parodymų“, – „Lietuvos rytui“ aiškino S.Juzukonis.

Ateis momentas prabilti

Šeimos pasiilgęs L.Baltrūnas už grotų nekantriai laukia gruodžio 19-osios, kai baigsis jo suėmimo terminas. Bet baikerio gynėjas beveik neabejoja, kad ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras netrukus kreipsis į teismą ir prašys pratęsti suėmimą.

Žurnalistės paklaustas, ar įtariamasis pagaliau ims kalbėti apie buvusio bendražygio dingimą, S.Juzukonis patvirtino tokią galimybę: „Be abejo, ateis momentas, kai reikės ką nors papasakoti. Bet pirmiausia reikia sulaukti teismo sprendimo dėl suėmimo.

Jei mano ginamajam jis bus nepalankus ir suėmimo terminas bus pratęstas, mes žiūrėsime, kokiu pagrindu jis priimtas.

 

Yra ir kitų priemonių užtikrinti, kad Laurynas dalyvautų procese. Mums įdomu, kokias naujas aplinkybes tyrėjai nustatė. Galbūt tada ir Laurynas sutiks papasakoti.“

Advokatas nuolat bendrauja su ginamuoju ir yra vienintelis asmuo, per kurį L.Baltrūnas palaiko ryšį su laisvėje esančiais artimaisiais. Ką suimtas baikeris kalbėjo su teisininku apie A.Kilkaus dingimą?

„Jis pasakė, kad neturi nieko bendra su tuo, kas čia vyksta. O kadangi yra uždarytas, tai laukia, kuo viskas baigsis“, – atsakė įtariamojo gynėjas.

Pramogavo kartodrome

A.Kilkus spalio 15-ąją, sekmadienį, motociklu „Harley-Davidson“ išvyko Aukštadvario link nejausdamas grėsmės. Prieš tai jis paskambino L.Baltrūnui.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, Oblius tą dieną važinėjosi Aukštadvario kartodrome, kur buvo ir vaikų.

„Vorų“ vedlys iki suėmimo dirbo Beižionyse, ten mokė važinėtis motociklais vaikų globos namų auklėtinius, yra įkūręs jaunųjų šaulių kuopą. Savo globotinius jis mokė ir šaudyti.

 

Oblius – buvęs profesionalus karys, baigęs Karo akademiją. Tarnybą jis turėjo palikti po avarijos, per kurią neteko kojos. Bet protezas netapo kliūtimi važinėtis motociklu.

Rudenį kartu su A.Kilkumi klubą „Vorai MC“ palikę bendražygiai tvirtino, kad jis tądien tikrai buvo susitikęs su L.Baltrūnu ir greičiausiai – kartodrome.

Būtent todėl pirmiausia aplink Aukštadvario kartodromą, Velnio duobę ir L.Baltrūno sodybą buvo ieškoma dingusiojo. Po kurio laiko pakartotinai buvo apieškota Velnio duobė ir šalia jos esantys šuliniai.

Pareigūnai su tarnybiniais šunimis dingusiojo ieškojo ir Varėnos rajono miške, kur buvo surastas jo motociklas.

„Prie Aukštadvario vos įžengi į mišką, ir aplink – pelkynai. Jei į pelkę įkišo, tai galima ir nerasti“, – kalbėjo buvęs klubo „Vorai MC“ narys, dalyvavęs A.Kilkaus paieškoje.

Pašnekovas tvirtino, kad konfliktas tarp klubo prezidento ir kitų baikerių rudenį įvyko dėl Obliaus ambicijų: „Mes su Kumpiu ir kitais pasitraukėme iš klubo, nes Oblius mus vadindavo pida..., išdavikais.

Negerai, kai žmogus ima savo brolius įžeidinėti. Jis norėjo būti vos ne Dievas, elgėsi egoistiškai. Oblius turėjo nemažai ambicijų, bet dalis jų likdavo neįgyvendintos. Tada jis kaltindavo kitus.“

A.Kilkaus bičiulis mano, kad apie jo dingimą gali žinoti tie, kurie liko klube su Obliumi. Jie nedalyvavo paieškoje, todėl ant jų krito šešėlis.

„Iš mūsų klubo išėjo du geri žmonės, o kiti – paskui juos. Dabar mus, kurie liko klube, laiko apsimetėliais.

Kiti mano, kad viską žinome, bet nesakome. A.Kilkaus dingimas ir mums yra X failas“, – teigė vienas iš „vorų“.

Ne vienintelis įtariamasis 

Lrytas.lt primena, kad praėjusį penktadienį baikerio A.Kilkaus paieškos byla buvo perkvalifikuota į žmogžudystės tyrimą, o už grotų laikomas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas L.Baltrūnas tapo ne vieninteliu įtariamuoju – pareigūnai demaskavo dar vieną galimą bendrininką.

Penktadienį teisme surengta jo ir L. Baltrūno akistata.

Tyrimą kuruojantis prokuroras Ramūnas Šileika informavo, kad neteisėtas laisvės atėmimas perkvalifikuotas į straipsnį dėl nužudymo. Naujajam įtariamajam neinkriminuojamas nužudymas.

Aiškinamasi, ar padėjėjui buvo duotas nurodymas A. Kilkaus „Harley Davidson“ motociklą „supjaustyti ir sunaikinti“. Aišku tiek, kad tai nebuvo padaryta – transporto priemonė, jos valstybinis numeris, šalmas ir kai kurie kiti bylos įkalčiai buvo tiesiog išmėtyti miške. A. Kilkaus motociklas rastas Varėnos rajone.

Nepavargs ieškoti mylimojo

Dviejų mažamečių mergaičių mama Jurga Bradauskaitė kiekvieną dieną laukia žinių apie vyrą. Dukrelės nuolat klausinėja, kada tėtis sugrįš namo, ar jis jų nepaliko. Pasitarusi su psichologais mama mergaitėms pasakė tiesą – kad jis yra dingęs.

„Kol aš nematysiu fakto, tol nepatikėsiu, kad jo nebėra. Tvirtai žinau, kad jis ne Havajuose mochitą geria.

Aš niekada nepavargsiu kovoti. Niekada nepasiduosiu tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Mano gyvenimo tikslas – vaikams atsakyti į klausimą, kur yra jų tėtis.

Protu nesuvokiu, ką tas žmogus (L.Baltrūnas. – Aut.) dabar mąsto. Jei jis jaučiasi nekaltas, tai kodėl tyli? Kokiu laukimu gyvena jo šeima, gal ji žino daugiau nei aš? Ar tai buvo planuota, o gal įvyko spontaniškai? Versijų tiek daug, kad spėliojant galima išprotėti“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo J.Bradauskaitė.

Nežinios kankinamą vilnietę labiausiai guodžia tai, kad ji nėra viena su vaikais, o sulaukia pagalbos iš artimųjų, dingusiojo draugų. Ištikus nelaimei moteris pamatė, kas yra tikrieji jos vyro draugai.

„Negaliu kasdien verkti, nors nežinia yra tūkstantį kartų baisiau už netektį. Sutelkiau savyje visą stiprybę ir laukiu.

Ieškosiu, vaikščiosiu į teismus tiek, kiek reikės. Darysiu viską dėl mylimo žmogaus“, – tyliai ištarė dingusio baikerio žmona.

Vilties dar neprarado ir A.Kilkaus garbaus amžiaus tėvai – jie dažnai skambina marčiai ir klausia, gal yra kokių žinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.