Keturių politikų piketas išgąsdino prokuroro šunį

Skandalingąjį prokurorą Irmantą Mikelionį ir jo žmoną Daivą iki šiol esą persekioja piketo, kurį politikai buvo surengę prie jų namų, vaizdas. Pora skundžiasi patyrusi moralinę žalą, be to, buvo išgąsdintas jų šuo.

Prokuroras I.Mikelionis su sutuoktine Daiva vakar skundėsi, kad keturi piketuojantys politikai sudrumstė jų šeimos ramybę.
Prokuroras I.Mikelionis su sutuoktine Daiva vakar skundėsi, kad keturi piketuojantys politikai sudrumstė jų šeimos ramybę.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 12, 2017, 7:15 AM, atnaujinta Dec 12, 2017, 7:37 AM

„Kalbėti apie materialinę žalą būtų beprasmiška, kalbėti galima tik apie moralinę ir ji daugiau padaryta ne man, o mano sutuoktinei ir vaikams – tiek nepilnamečiams, tiek pilnamečiams.

Tai jiems suteikė nepatogumų, jie sulaukė nemalonių klausimų iš pažįstamų ir nepažįstamų žmonių“, – vakar Vilniaus apygardos teisme kalbėjo prieštaringai vertinamas 50 metų I.Mikelionis, specialiai atvykęs į šį posėdį iš Moldovos, kur dabar dirba.

Jis buvo apklaustas kaip nukentėjusysis byloje, kurioje buvę Seimo nariai Valdas Vasiliauskas ir Kęstas Komskis kaltinami trukdę I.Mikelioniui dirbti, nes prie jo namų surengė piketą.

Pasijuto spaudžiamas

„Mane papiktino ne pats piketas, kaip protesto forma, o išsakytos kalbos. Šio piketo metu buvo kritikuojama ne tik mano, kaip prokuroro, veikla, bet ir teigta, kad aš politikuoju, stačiau namą ne iš savo pinigų, pirkęs ir pardavęs turtą nesumokėjau mokesčių, kad dariau įtaką savo brolio ikiteisminiam tyrimui“, – teisme kalbėjo I.Mikelionis.

V.Vasiliausko, K.Komskio, Petro Gražulio ir Juozo Imbraso prieš pusantrų metų surengtame pikete išsakytus priekaištus dėl netinkamo prokuratūros darbo tiriant tuomečio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso galimai nusikalstamą veiką I.Mikelionis teigė vertinęs kaip politikų bandymą kištis į teisėsaugos darbą.

„Jie bandė sudaryti neigiamą nuomonę apie mane, be to, poveikis buvo daromas ir mano aplinkai – giminaičiams, prokurorams, generaliniam prokurorui, STT“, – skundėsi I.Mikelionis, kuris daug kartų kritikuotas dėl politinių užsakymų vykdymo.

Žmonai pravažiuoti netrukdė

Apie patirtą moralinę žalą teisme kalbėjo ir 48 metų D.Mikelionienė, kuri V.Vasiliausko ir K.Komskio byloje buvo apklausta kaip liudytoja.

„Man iki šiol labai nemalonu tai prisiminti“, – tikino I.Mikelionienė ir tvirtino, kad ji labai nustebo prie savo namų išvydusi žinomus politikus ir krūvą žurnalistų, nes apie planuojamą renginį nieko nežinojo.

„Atvežiau sūnų namo ir pamačiau daug automobilių, kelias policijos mašinas. Pirma mintis buvo apsisukti ir nuvažiuoti, tačiau siaurame kelyje tai nelengva padaryti“, – pasakojo D.Mikelionienė.

Privažiavusi arčiau prie susirinkusių žmonių ji išvydo pažįstamų žmonių, kurie buvo užtvėrę įvažiavimą į jos kiemą.

Pamatę atvažiuojančią D.Mikelionienę protestuotojai pasitraukė ir ją praleido, tačiau ji su jais kalbėtis nepanoro.

„Paklausiau policijos pareigūnų, ar toks piketas yra legalus, jie atsakė, kad legalus, todėl pasistačiau automobilį ir įėjau į namą“, – sakė I.Mikelionio žmona.

Politikų kalbos nepatiko

Moteris tikino neišgirdusi nė vieno užgaulaus žodžio savo ar savo vaikų atžvilgiu, tačiau jautėsi nejaukiai, o abu vaikai ir šuo labai išsigando.

Penkiolikametis sūnus bijojo likti vienas namuose, todėl ji paskambino darbdaviui ir pareiškė, kad liks namuose. Netrukus po to paskambino ir aštuoniolikametė dukra, ji pareiškė, kad draugės jai pranešė apie piketą, tad ji bijanti grįžti namo.

„Net šuo nėjo pro pagrindines duris į lauką, išleidau pro šonines – jis šiek tiek palakstė ir grįžo“, – pasakojo D.Mikelionienė.

Užsidariusi namuose moteris šiek tiek girdėjo, ką per mikrofoną kalbėjo V.Vasiliauskas, K.Komskis, P.Gražulis ir J.Imbrasas, – jai tos kalbos nepatiko, nes negražiai atsiliepta apie jos vyrą, o jos sūnui iki šiol mokykloje primena: „Mikelioni, stabdyk STT.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.