Šiaulių darželyje – nesibaigiantys stebuklai

Lašiša virto į lydeką, o po to pusė žuvies ūmai nutirpo. Toks „stebuklas“ užfiksuotas Šiaulių miesto lopšelyje -darželyje „Berželis“.

Skandalų netrūksta, bet N.Marcišauskienė nepajudinama - vadovauja nuo pat įstaigos atidarymo prieš 35 metus.<br>Lopšelio - darželio "Berželis" archyvo nuotr.
Skandalų netrūksta, bet N.Marcišauskienė nepajudinama - vadovauja nuo pat įstaigos atidarymo prieš 35 metus.<br>Lopšelio - darželio "Berželis" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 9:50 AM, atnaujinta Dec 13, 2017, 12:33 PM

Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai šioje švietimo įstaigoje atliko neplaninį patikrinimą – aiškinosi, ar pagrįsti nusiskundimai dėl prasto maitinimo. Tikrintojai aiškinosi, ar iš tiesų vaikams tiekiamas nekokybiškas maistas, sumažintos porcijos.

Po netikėto patikrinimo pripažinta, kad lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtiniai išties skriaudžiami. Mat tądien mažyliams turėjo būti patiekta keptos lašišos, bet lėkštėse buvo jūrinės lydekos gabalėliai.

Ledo nebuvo, bet ištirpo

Negana to, paaiškėjo, kad atitirpinant žuvį liko kiek daugiau kaip pusė – net 47 proc. buvo nurašyta į nuostolius. Lopšelio-darželio darželio atstovams nukaito ausys, kai buvo pabaksnota į dokumentus. Mat važtaraščiuose nurodyta, kad ši žuvis buvo sušaldyta sausuoju būdu – nuostoliai atitirpinant negalimi.

Tądien vaikai pusalkaniai liko ne tik dėl kažkur išgaravusios žuvies. Tyrimas parodė, kad žuvis buvo kepama nenaudojant kiaušinio plakinio, nors būtent tai nurodyta recepte. Kad gabalėliai būtų didesni, išmanios kepėjos naudojo dukart daugiau džiūvėsėlių.

Mažiesiems buvo patiektos ir „pagerintos“ burokėlių ir žirnelių salotos – daržovės buvo apšlakstytos ne moliūgų sėklų, o alyvuogių aliejumi.

Prieš 35 metus įkurtam lopšeliui-darželiui „Berželis“ vadovauja ta pati direktorė Nijolė Marcišauskienė.

Ištraukė Šiaulių įtakingieji

Įtakingų užtarėjų tarp Šiaulių politikos veteranų nestokojanti vadovė prieš dešimtmetį buvo įkliuvusi dėl įstaigoje įdarbintų „mirusių sielų“. N.Marcišauskienės seife buvo rasta banknotų prikimštų vokelių, darbuotojai liudijo, kad dalį uždirbtų pinigų atiduodavo vadovei.

Už rankos sučiupta N.Marcišauskienė išsyk prisipažino ir ėmė atgailauti. Šiaulietės atgaila įtikino teismą, todėl baudžiamasis persekiojimas o buvo nutrauktas, direktorei paskirta bauda.

Šiaulių miesto savivaldybės vadovai irgi buvo itin gailestingi – išskalbė korumpuotos veikėjos drapanas.

Triūsė direktorės sode

Šiaulių miesto savivaldybėje dabar atliekamas tyrimas dėl lopšelio-darželio „Rugiagėlė“ vadovės Galinos Stepanovienės ir jos pavaldinių.

Tyrimas pradėtas, kai dienraščio žurnalistas darbo dieną užfiksavo direktorės sode garažui stogą dengiančius du pavaldinius. Greta buvo ir pati švietimo įstaigos vadovė – sodo žirklėmis karpė medelius.

Kilus skandalui, direktorė buvo nušalinta nuo pareigų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.