Atsistatydino LSU rektorius Aivaras Ratkevičius

Trečiadienį vykusiame Lietuvos sporto universiteto (LSU) Tarybos posėdyje įteiktas rektoriaus prof. dr. Aivaro Ratkevičiaus prašymas atleisti iš einamų pareigų pačiam prašant. 

 Rektorius A.Ratkevičius (dešinėje) nusprendė trauktis.<br> LSU nuotr.
 Rektorius A.Ratkevičius (dešinėje) nusprendė trauktis.<br> LSU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 8:58 AM, atnaujinta Dec 14, 2017, 9:06 AM

Apie pasitraukimo priežastis A.Ratkevičius vėliau ketvirtadienį ketina pranešti spaudos konferencijoje, tačiau spėjama, kad tai susiję su šios aukštojo mokslo įstaigos likimu. Galimybių LSU išlikti savarankiškam beveik neliko, jį iš pradžių planuota sujungti su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu. 

Prabilus apie aukštojo mokslo reformą šalyje, A.Ratkevičius dėjo itin daug pastangų, kad sporto mokslas nebūtų sunaikintas. 

Patenkinus A.Ratkevičiaus prašymą, laikinąja rektore nuo gruodžio 14 dienos paskirta docentė daktarė Diana Rėklaitienė. Laikinoji rektorė 1995 metais tuometinėje Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar – LSU) baigė kineziterapijos bakalauro studijas, o 1997 metais tapo kineziterapijos magistre.

 Nuo 1997 metų D.Rėklaitienė dirbo asistente ir lektore  LSU. Nuo 2009 metų – Taikomosios fizinės veiklos katedros docentė. 2009–2011 metais dirbo Rekreacijos, turizmo ir sporto vadybos katedros vedėja, o nuo 2014 m. vadovavo LSU Treniravimo mokslo katedrai. Nuo 2015 metų – LSU Senato narė, o 2016 metais tapo LSU Tarybos nare. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.