Seimo nariams iškėlus klausimus A. Tapinas pasakė, kiek uždirba LRT

Daugiau nei pusei Seimo narių keliant klausimus dėl LRT turinio finansavimo, žurnalistas ir „Laisvės TV“ kūrėjas Andrius Tapinas paskelbė, kiek uždirba. Kaip pats jis sakė, skaidrumo sumetimais.

Seimo nariams keliant klausimus, A. Tapinas pasakė, kiek uždirba LRT.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo nariams keliant klausimus, A. Tapinas pasakė, kiek uždirba LRT.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 2:59 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 9:01 PM

„Kadangi mano pavardė figūruoja įvairiuose parlamentarų raštuose bei pareiškimuose, ir manau, kad LRT turėtų būti skaidrumo etalonas, tai OK – pabūsiu pirmas ir be tarybos kreipimosi“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A.Tapinas.

„LRT televizijoje iki 2016 metų birželio turėjau laidą „Pinigų karta“. Vienos laidos biudžetas buvo 2600 eurų + PVM. Už šią sumą turėjom sukurti visą laidą nuo A iki Z – filmavimas, žurnalistai, prodiusavimas, montavimas ir tt. Kiekvienais metais laida dalyvaudavo konkursuose ir būdavo vertinama lyginant su naujai pateiktais panašiais projektais. Už kartojimus vasarą pinigai mokami nebūdavo.

Nuo 2015 metų prodiusavau laidą „Misija:Vilnija“, dabar ji rodoma Kultūros kanale, už tiesioginį laidos rengimą atsakingi kiti žmonės, laidos biudžetas yra 1730 eurų plius PVM“, – skaičiuoja žurnalistas.

„Šiuo metu LRT televizijoje kaip samdomas vedėjas vedu laidą „Auksinis protas“ ir parengiu pusę klausimų. Už vieną laidą gaunu 433 eurus ir 75 centus „į rankas“. Net jeigu ir nieko negaučiau, vis tiek dirbčiau, nes labai patinka“, – socialiniame tinkle rašė žurnalistas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad vienas iš kreipimosi iniciatorių buvo Seimo pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Arvydas Nekrošius. Jis sako, kad prieš dvi savaites LRT pateikti atsakymai buvo nepakankamai išsamūs.

„Mes paprašėme LRT Tarybos, kad jie papildytų atsakymus į jau atsakytus klausimus. Daug prieš tai teiktų klausimų buvo neatsakyta arba atsakyta neišsamiai. Pasirašė šįkart klausimus beveik visų frakcijų atstovai“, – BNS antradienį sakė A. Nekrošius.

Tarp pasirašiusiųjų papildomus klausimus yra Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, premjeras Saulius Skvernelis, Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis bei dauguma šios frakcijos narių, taip pat kai kurie valdančiosios Socialdemokratų darbo frakcijos bei opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos atstovai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos nariai.

Papildomus klausimus dėl LRT finansų naudojimo taip pat pasirašė ir dalis opozicinių „tvarkiečių“, konservatorių ir Liberalų sąjūdžio frakcijų narių.

Prieš kelias savaites LRT pateikė atsakymus į 66 Seimo narių užduotus klausimus apie nacionalinio transliuotojo vykdomus viešuosius pirkimus, prodiuserinių kompanijų kuriamų laidų atrankas, darbuotojų atlyginimus, LRT tarybos darbo specifiką.

Dalies informacijos, susijusios su prodiuserinėmis įmonėmis, LRT audito rezultatais, LRT nurodė negalinti pateikti dėl konfidencialumo reikalavimų. Seimo nariai nauju dabar siūlo LRT Tarybai kreiptis į prodiuserines kompanijas ir auditą atlikusią įmonę, kad jos leistų pateikti duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.