Kauno varguoliai pamiršti neliks: per šventes gaus kai ką išskirtinio

Kaune veikia dvi „Carito“ valgyklos, kuriose kiekvieną darbo dieną šilto maisto randa beveik 400 kauniečių. Švenčių proga jose bus suruošti išskirtiniai pietūs. Gal prie stalo susėdusiems žmonėms nušvis viltis, kad gyvenimas gali būti kitoks?

Sriubos valgykloje kasdien valgo apie 300 kauniečių, o Kūčių išvakarėse jiems bus paruoštos ypatingos vaišės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sriubos valgykloje kasdien valgo apie 300 kauniečių, o Kūčių išvakarėse jiems bus paruoštos ypatingos vaišės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 24, 2017, 11:54 AM

Sriubos valgyklos, esančios Partizanų gatvėje, vadovė Rita Veličkienė pasakojo, kad paprastai čia apsilanko apie 300 kauniečių.

Kasdien jiems verdama vis kitokia sriuba, įvairios košės. Žmonės gauna ir po kelias riekes duonos.

Ketvirtadienį virėjos buvo išvirusios makaronų ir daržovių sriubos, avižinių dribsnių košės. Prie prekystalio driekėsi ilga žmonių eilė.

Visi žymėjo talonus, už kuriuos gali gauti maisto ir ant stalų nešėsi pilnus plastikinius dubenis sriubos bei košės sklidinas lėkštes.

Publika valgykloje – marga. Buvo ir labai tvarkingai apsirengusių senolių šviesiais veidais. Taip pat ir asocialių asmenų, kurie norėdami gauti maisto į valgyklą turi ateiti būdami blaivūs.

„Man labai skanu, ypač skanios sriubos. Todėl ateinu čia beveik kiekvieną dieną. Pensija nedidelė, tik kiek daugiau nei 100 eurų, todėl tokia parama maistu labai svarbi.

Be to, čia ir tvarkinga aplinka, dabar valgyklos langai net padabinti eglių šakomis ir papuošalais. Galima ne tik pavalgyti, bet ir sušilti“, – sakė valgykloje besilankantis Rimas Baronas.

Šeštadienį, Kūčių išvakarėse, Sriubos valgykloje bus paruošta šventinių tradicinių patiekalų – silkės, žuvies, daržovių mišrainės, kūčiukų, kisieliaus, vaisių. Visi valgyklos lankytojai susės prie bendro pietų stalo.

Antroji „Carito“ valgykla veikia Petrašiūnuose prie Šv.Vinco Paduviečio bažnyčios.

Varguolių valgyklomis besirūpinantis Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas Vytautas Grigaravičius sakė, kad joje kasdien maitinasi apie 50–70 kauniečių.

Ketvirtadienį čia buvo surengta Maldos diena. Valgyklos lankytojai taip pat buvo pradžiuginti šventinėmis vaišėmis.

„Kad ir koks žmogus yra, kiekvienam reikia šilumos, dėmesio, geresnės nuotaikos. Tai ir stengiamės suteikti. Nenoriu prarasti vilties, kad kieno nors gyvenimas dėl to pasikeis į gerą“, – sakė kunigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.