Šalies vadovų Kalėdos: su šeimomis ir tradicijomis

Didžiosios metų šventės jau viena koja peržengė durų slenkstį. Naujienų portalas lrytas.lt pasidomėjo, kaip Kalėdas sutiks valstybės vadovai – ministras pirmininkas Saulius Skvernelis bei Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

 Šalies vadovai papasakojo, kad sutiks didžiąsias metų šventes.<br> lrytas.lt koliažas
 Šalies vadovai papasakojo, kad sutiks didžiąsias metų šventes.<br> lrytas.lt koliažas
 Seimo pirmininkas šventes sutiks su gausia šeima.<br> A.Graciavičiūtės nuotr.
 Seimo pirmininkas šventes sutiks su gausia šeima.<br> A.Graciavičiūtės nuotr.
 Premjeras prie šventinio stalo sės su artimiausiais žmonėmis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Premjeras prie šventinio stalo sės su artimiausiais žmonėmis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Prezidentė D.Grybauskaitė papasakojo, kaip sutiks didžiąsias metų šventes.<br> Prezidentūros nuotr.
 Prezidentė D.Grybauskaitė papasakojo, kaip sutiks didžiąsias metų šventes.<br> Prezidentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 24, 2017, 4:09 PM, atnaujinta Dec 29, 2017, 11:55 AM

Tradicija – marinuoti baravykai

Šalies vadovei Kūčios ir Kalėdos – visada buvo pačios laukiamiausios šventės. Jai tai buvimo su artimaisiais, dalinimosi ir dovanojimo, stebuklo laukimo metas. Šventės prezidentei prasideda pasiruošimu tradiciniam stalui, svečių laukimu.

„Šeimoje Kalėdas švęsdavome laikydamiesi visų papročių, daugumą jų išlaikiau iki dabar: Kūčių vakarienę visada pradedame Kalėdaičio laužimu, ant stalo dedu lėkštę artimiesiems, kurių jau nebėra.

Griežtos taisyklės ruošti būtent 12 patiekalų nėra, tačiau vienas patiekalas ant Kūčių stalo būna visada – mano pačios marinuoti baravykai. 

Kalėdos visada yra ir dovanų metas. Artimuosius stengiuosi pradžiuginti dėmesiu ir nuoširdžia dovanėle“, – pasakojo prezidentė D.Grybauskaitė.

Prie švenčių stalo – su apsauga

Parlamento vadovas pasakojo, kad ir kaip ir kasmet, Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus sutiks namuose su visa šeima. „Tai yra didžiausias mano turtas, o namai – pati geriausia vieta švęsti“, – sakė V.Pranckietis.

Jis pasakojo, kad anksčiau Kūčių vakarą vykdavo pas žmonos tėvelius, tačiau kai jų nebėra, pas save susikviečia vaikus ir visi drauge sėda prie bendro stalo. Per Kalėdas Seimo pirmininko šeima skiria dėmesio artimiesiems – važiuoja tai pas vienus, tai pas kitus. Naujuosius V.Pranckiečio šeima sutinka namuose su draugais.

„Taigi, mūsų šventės yra jaukios su mylimiausiais ir artimiausiais žmonėmis šalia. Puoselėjame tas tradicijas, kurias atsinešėme iš vaikystės. Tai ir plotkelės laužymas, kai kurių patiekalų, pavyzdžiui, avižų kisieliaus gaminimas.

Jau kurį laiką mūsų šeimoje nusistovėjo nauja tradicija – iškart po Kūčių vakarienės leidžiame vaikams po egle ieškoti dovanų. Tuomet prasideda didysis džiaugsmas, kai anūkai išpakuoja Kalėdų Senelio atneštas dovanas“, – apie šeimos šventes pasakojo V.Pranckietis.

Tiesa, prie šventes Seimo pirmininkas pasitiks ne tik su šeima. Visur kur jis keliauja, kartu – ir apsaugos darbuotojai. Tad nenuostabu, kad jie kartu su parlamento vadovo šeima sės prie šventinio stalo. V.Pranckietis sakė suskaičiavęs, kad šiemet jo namuose šventes pasitiks 11 žmonių.

Paklaustas, ko norėtų dovanų, parlamento vadovas atsakė labiausiai vertinantis ne materialias dovanas, o didžiausia dovana jam – laikas su šeima, anūkais. „Na ir žinoma – sveikata. Noriu visiems dovanoti sveikatos ir stiprybės“, – linkėjo V.Pranckietis.

 

Dovanos svarbiausios vaikams

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat džiaugiasi galėdamas šventes praleisti su brangiausiais žmonėmis. „Kalėdas švęsime namuose, su šeima. Tikiuosi atvažiuos artimiausi žmonės ir praleisime namuose, šiltai“, – kalbėjo premjeras.

Kaip ir V.Pranckietis, S.Skvernelis taip pat šventes pasitiks apsuptas apsaugos. Naujienų portalui lrytas.lt premjeras sakė, kad apsaugos darbuotojai pagal savo darbo pobūdį yra priversti visada būti šalia jo: „Šeima tampa gerokai gausesnė.“

Paklaustas apie šventines tradicijas jis sakė, kad ypatingų tradicijų jo šeima neturi, laikosi tų, kaip ir dauguma šalies žmonių – puošia eglutę, vienas kitam dovanoja dovanas, dengia šventinį stalą.

„Aš manau, kad kalbant apie materialias dovanas, viską turiu, ko man reikia. Dovanų labiausiai reikia vaikams“, – su šypsena atsakė S.Skvernelis, paklausus, ką tikėtųsi rasti po Kalėdų egle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.