Ar Kauno valdininkai tarpušvenčiu nusiteikę dirbti? Atsakymas – netikėtas

Tarpušvenčiu kauniečiai be baimės galės spręsti jiems iškilusias problemas savivaldybėje – dauguma valdininkų tarp Kalėdų ir Naujųjų metų neatostogaus. Laisvas dienas turės tik penktadalis darbuotojų.

V.Matijošaitis tarpušvenčiu dirbs. <br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis tarpušvenčiu dirbs. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Dec 26, 2017, 9:37 PM

Peržvelgus Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo pavaduotojų darbotvarkę matyti, kad visas tris tarpušvenčio dienas jie planuoja darbus ir susitikimus.

Gruodžio 27–29 dienomis dirbs ir dauguma administracijos bei skyrių darbuotojų.

Regis, kad trumpomis katino dienomis valdininkai nelinkę naudotis. Artėjant Šuns metams tarnautojai nusiteikę atlikti savo pareigas kauniečiams.

Nori suformuoti biudžetą

Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė sakė, kad tarpušvenčiu susitikinės su įvairių savivaldybės skyrių vedėjais ir darbuotojais.

„Šiomis dienomis planuojamas 2018 metų miesto biudžetas, todėl tarpušvenčiu bus pats darbymetis. Su skyrių darbuotojais diskutuosime, kokie yra miesto prioritetai, kurioms sritims ir koks finansavimas turi būti skirtas. Todėl ilsėtis metams baigiantis nėra kada“, – sakė vicemerė.

Administracijos direktorius Gintaras Petrauskas su savo komanda tarpušvenčiu taip pat nusiteikęs dirbti.

Lankosi smulkieji verslininkai

Tarpušvenčiu į savivaldybę atvykę kauniečiai ras kas juos priims ir Klientų aptarnavimo skyriuje. Šio skyriaus vedėja Rasa Palevičienė sakė, kad skyriuje, kuris veikia vieno langelio principu, dirba 21 darbuotojas. Atostogų paprašė tik 6.

„Iš anksto žinant, kas atostogaus, darbai paskirstyti taip, kad juos perimtų likę darbuotojai ir visi žmonės būtų aptarnauti“, – sakė R.Palevičienė.

Klientų aptarnavimo skyriaus vedėja pasakojo, kad tarpušvenčiu interesantų antplūdis būna mažesnis nei įprastomis darbo dienomis.

„Dažniausiai tarpušvenčiu ateina smulkieji verslininkai, kurie nori gauti metus galiojančias licencijas dirbti kitais metais. Tai dažniausiai kioskuose prekiaujantys žmonės. Taip pat ir renginiuose savo gaminius siūlantys kauniečiai, kurie leidimais tai daryti rūpinasi iš anksto. Jie žino, kad tarpušvenčiu interesantų pas mus mažiau, todėl ramiai susitvarko savo reikalus“, – sakė R.Palevičienė. Pati skyriaus vadovė taip pat neatostogaus.

„Tai tiesiog žmogiški santykiai su darbuotojais. Aš savo vaikus jau užauginau, o yra moterų, kurios turi mažų vaikų, ir kelios laisvos dienos su šeima joms labai svarbios. Suprasdama tai ir lieku dirbti tarpušvenčiu“, – sakė R.Palevičienė.

Patrulių mieste nesumažės

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius ruošiasi trumpoms atostogoms.

„Per visus savo darbo metus sau tai leidau pirmą kartą. Atostogos tarpušvenčiu suplanuotos dar balandžio mėnesį, tačiau beveik visi kiti darbuotojai dirbs“, – sakė V.Jurkevičius.

Iš 8 patruliavimu užsiimančių darbuotojų atostogaus tik 1, iš su žmonėmis susitinkančių ir administracinį darbą dirbančių 9 skyriaus darbuotojų – 2.

„Mūsų darbuotojai dirbs renginių metu. Per šventes Kelių eismo taisyklės taip pat galioja, todėl patruliai atliks savo pareigas“, – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vadovas.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus darbuotojams atostogauti taip pat nėra kada. Iš 9 skyriaus darbuotojų atostogaus tik 1.

Skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas sakė, kad metų pabaigoje suplaukia įvairių skyriui pavaldžių kultūros įstaigų ataskaitos, kurias reikia peržvelgti. Taip pat reikia peržiūrėti ir iš savivaldybės biudžeto finansuojamų projektų planus.

Visu pajėgumu veikia ir renginių komisija, nes per šventes jų mieste nestinga.

Atostogaus tik penktadalis darbuotojų

Dovilė ŠimukonytėKaušienė

Kauno savivaldybės Personalo valdymo skyriaus vedėja

„Savivaldybėje šiuo metu dirba 650 darbuotojų.

Meras ir vicemerai bei administracijos vadovas ir pavaduotojai atostogauti neplanuoja.

Iš viso gruodžio 27–29 dienomis atostogaus 140 savivaldybės darbuotojų.

Kiekviename skyriuje nedirbs po kelis specialistus. Jų darbo krūvis bus paskirstytas jų pavaduoti liekantiems darbuotojams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.