Vykstant žodžių karui Edmundas Jakilaitis atskleidė, kiek uždirba LRT

Į karą socialiniuose tinkluose patekęs žurnalistas Edmundas Jakilaitis paviešino, kiek už vieną laidą „Dėmesio centre“ nacionalinis transliuotojas sumoka jo įmonei. Šiuos klausimus vis kėlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos nariai – pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir partietė Agnė Širinskienė, kurie klausimus teikė kartu su įtarimais.

Vykstant žodžių karui Edmundas Jakilaitis atskleidė, kiek uždirba LRT .<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vykstant žodžių karui Edmundas Jakilaitis atskleidė, kiek uždirba LRT .<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Dec 28, 2017, 5:56 PM

„Šiomis dienomis laida „Dėmesio centre“, o ypač jos vedėjas, atsidūrė dėmesio centre“,– rašė žurnalistas. Jis paviešino konfidencialias UAB „MEDIA 3“ ir LRT sutarties sąlygas.

„Esu tikras, kad visuomenei, pastaruoju metu tyčia klaidinamai ir mulkinamai aukštas pareigas Seime einančių politikų, yra nepaprastai svarbu sužinoti laidos, į kurią nukreiptas didžiausias politikų dėmesys, sąmatą.

Taigi, VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija už vieną laidą „Dėmesio centre“ UAB MEDIA 3 sumoka 932,58 € + pvm

*Prodiuseris/vedėjas, šiuo atveju – vienas asmuo – 344, 74 €, t.y. lygiai 200 € „į rankas“.

*Dvi redaktorės – 241,32 €, t.y. po 70 € „į rankas“ už laidą.

*Montažo režisierius – 51,71 €, t.y. 30 € „į rankas“ už laidą.

*Du operatoriai ir pulto režisierius – 96,18 €, t.y. 55,80 € „į rankas“.

*Papildomos įrangos, taip pat ir montažinės nuoma – 30 €

*Laidos grafinis apipavidalinimas – 10 €

*Transporto, ryšio išlaidos, nenumatytos išlaidos, kostiumai, dekoracija (iš šiuo metu naudojamos dekoracijos UAB „Media 3“ lėšomis yra gamintas tik studijos stalas. Visa kita – bendro LRT studijos projekto dalis), biuro nuoma, projekto administravimas, bendrinių anonsų kūrimas ir t.t., ir pan. – 158,63 € už laidą.

LRT šiam projektui skiria ir savo resursus – studijos patalpas, apšvietimą, grimo paslaugas ir technikos profesionalus – inžinierius“, – rašė E.Jakilaitis.

„Jaučiuosi blogai tai surašęs. Tokiais postais, aišku, toliname Lietuvą nuo teisinės valstybės, bet gal žinojimas šiuo konkrečiu atveju yra didesnė vertybė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ teigė žurnalistas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad prieš maždaug mėnesį daugiau nei pusė Seimo narių uždavė LRT klausimus dėl jų finansavimo.

LRT taryba nusprendė, kad prodiuserinių kompanijų atlyginimai ir uždarbis yra konfidenciali informacija. Pastaruoju metu daugiausia klausimų būtent apie E.Jakilaičio įmonę uždavė R.Karbauskis.

Pats žurnalistas teigė, kad keliami klausimai apie jo vykdomą veiklą tėra politiko bandymas atsikratyti užduotų klausimų dėl Agrokoncerno vykdomos veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.