Gintautas Paluckas skyrybų su valstiečiais nesigaili: „Tai būtų psichologinis diskomfortas“

Besibaigiantys 2017-ieji Lietuvai nepagailėjo ir įvairių netikėtumų politiniame gyvenime. Vienas tokių – skilimas socialdemokratų partijoje. Lietuvos socialdemokratų lyderis ir sostinės vicemeras Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ paklaustas, ar jei galėtų atsukti laiką atgal, viską darytų taip pat, neabejojo ir tikino, kad dabartinė situacija partijoje, anot jo, pozityvi.

Gintautas Paluckas nesigaili, kad partija pasitraukė iš valdančiosios koalicijos.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas nesigaili, kad partija pasitraukė iš valdančiosios koalicijos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 8:23 AM, atnaujinta Dec 29, 2017, 9:58 AM

„Jis (skilimas – aut. past.) per daug dramatiškai vadinamas skilimu, nes partija tikrai neskilo. Skilo frakcija, pasitraukė dalis žymių bičiulių, bet partija nesubyrėjo“, – teigė jis ir pridūrė, kad pasitraukusiųjų nebuvo daug – skaičius nesiekė šimto.

„Mikroklimatas leidžia dirbti labiau susitelkus ir be jokių įtarimų ir pašalinių minčių. Vieną sakėm, kitą darėm, tad ir buvom nubausti rinkėjų“, – sakė politikas.

Į klausimą, ar nesigaili, jog socialdemokratai paliko valdančiąj koaliciją, socialdemokratų lyderis atsakė: „Būti su valstiečiais būtų psichologinis diskomfortas ir atsakomybės prisiėmimas, kai to nereikia daryti. Pasigendame mokesčių reformos, nes tai, ką matome dabar, yra tik pinigėlių patrupinimas“, – kritikos negailėjo G.Paluckas ir teigė, kad valstiečiai tiesiog užsiima demagogija.

„Matome kosmetinius einamuosius dalykus, kurie pateikiami kaip megareformos“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad valdantieji nuveikė ir gerų darbų. G.Paluckas teigė, kad tokie veiksmai kaip dėmesys valstybės įmonėms, kovo su korupcija ir nepotizmu, tam tikros socialinės reformos, tarp jų ir vadinamoji Matuko reforma buvo teisingi žingsniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.