H. Mackevičius ir toliau kelia klausimus apie Agrokoncerno moralę

Žurnalistų ir politikų konfliktas socialiniuose tinkluose ir toliau nesibaigia. Televizijos laidų kūrėjui Haroldui Mackevičiui pradėjus kelti klausimus apie R.Karbauskio valdomo Agrokoncerno vykdomą veiklą, jis sulaukė oficialių atsakymų.

 H. Mackevičius kelia klausimus apie Agrokoncerno moralę.
 H. Mackevičius kelia klausimus apie Agrokoncerno moralę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 10:08 AM, atnaujinta Dec 29, 2017, 10:12 AM

Visgi, atsakymai jo neįtikina.

„Gavau labai gražų Agrokoncerno direktoriaus laišką. Taip gražiai parašytas, galvoju, ko aš čia prikibau prie dorų žemdirbių. Va kokie geruoliai. Citata toliau. “SANTYKIAI SU ŪKININKAIS. Agrokoncerno įmonių grupės įmonės, įvertinę žemdirbių situaciją bei galimybes skolintis, agrocheminę produkciją tiekia su mokėjimo termino atidėjimais iki metų laiko, moka avansus, suteikia ūkio vystymui paskolas. Grupės įmonės vykdo ir socialinę veiklą.” Prirašyta daug ten apie socialinę veiklą, gražių dalykų“, – rašė H.Mackevičius.

Visgi, jo žiniomis, realybė tikrai nėra tokia šviesi. „Gražūs santykiai su ūkininkais. Nuo 2016 metų – 20 bylų dėl fizinio asmens bankroto, turto perėmimo. Arba 19. Arba 21. Gal kas galit perskaičiuoti, aš kiek skaičiuoju, tiek skirtingi skaičiai gaunasi. Man visą gyvenimą taip, akys greitai sudrėksta. Nors kai pagalvoji, niekada nemačiau tiek fizinio asmens bankroto bylų vienoj vietoj, vienoj įmonėj“, – savo požiūrį dėstė televizijos laidų kūrėjas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena šio konflikto socialinėje erdvėje chronologiją:

- Gruodžio 11 dieną Edmundas Jakilaitis pateikia 24 klausimus R.Karbauskiui, apie jo koncerno vykdomą veiklą.

- Tą pačią dieną R.Karbauskis pradėjo kelti klausimus apie su E.Jakilaičiu siejamų įmonių pelną ir sumokamus mokesčius. Į žurnalisto klausimus patikino atsakysiąs tada, kai bus priimtas kitų metų biudžetas.

- Gruodžio 14 dieną E.Jakilaitis pranešė, kad žino apie jam rengiamą šmeižto bylą.

- Gruodžio 15 dieną R.Karbauskis dalinai atsakė į žurnalisto klausimus. Tuo pačiu klausdamas, kuo paremti šie klausimai.

- Tą pačią dieną prie diskusijos prisijungė ir televizijos laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius. Daugiausiai dėmesio sulaukė paviešinti pokalbiai, su galimai nuo Agrokoncerno nukentėjusiais ūkininkais.

- Į televizijos laidų kūrėjo klausimus R.Karbauskis sureagavo gruodžio 21 dieną. Jis tikino, kad sutinka tiesioginėje laidoje atsakyti į visus klausimus. Tačiau pirmiausia siūlė pasitikrinti informaciją.

- Gruodžio 27 dieną prie diskusijos prisijungė ir A.Širinskienė, pažerdama kaltinimų ne tik E.Jakilaičiui, bet ir jo aplinkai – užsienio reikalų ministerijoje dirbančiai E.Jakilaičio žmonai, o laikinoji Turizmo departamento vadovei – žurnalisto verslo partnerio L.Šeškaus antrajai pusei. Dėl, neva, laimimų konkursų.

- Tą pačią dieną žurnalistas E.Jakilaitis tikino, kad R.Karbauskio advokatai reikalavo jo klausimus atsiimti.

- Gruodžio 28 dieną E.Jakilaitis išplatino konfidencialios sutarties tarp jo įmonės ir LRT turinį ir paviešino, kiek gauna už vienos laidos kūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.