Vaistinės patalpos tapo Šiaulių politikų mūšio vieta

Šiaulių miesto tarybai po ilgų kivirčų pavyko apsispręsti, ką daryti su ne vieną savaitę aistras keliančiomis patalpomis Centro poliklinikoje.

Anksčiau "Valerijono" vaistinė dirbdavo ir naktį, o dabar šios paslaugos neteikia nė viena vaistinė.<br>G.Šiupario nuotr.
Anksčiau "Valerijono" vaistinė dirbdavo ir naktį, o dabar šios paslaugos neteikia nė viena vaistinė.<br>G.Šiupario nuotr.
Anksčiau "Valerijono" vaistinė dirbdavo ir naktį, o dabar šios paslaugos neteikia nė viena vaistinė.<br>G.Šiupario nuotr.
Anksčiau "Valerijono" vaistinė dirbdavo ir naktį, o dabar šios paslaugos neteikia nė viena vaistinė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2017, 1:07 PM, atnaujinta Dec 30, 2017, 2:48 PM

Šeštadienį dėl šio vieno klausimo sušauktame neeiliniame posėdyje apsispręsta 60 kvadratinių metrų ploto patalpas dar dvejus metus nuomoti vaistinei „Valerijonas“.

Tačiau pakeistos sąlygos – mainais už nepadidintą nuomos kainą vaistinė privalės pailginti darbo laiką iki 1 val. nakties. Mat visoje Šiaulių apskrityje nėra nė vienos budinčios vaistinės, o artimiausia naktimis dirba už 80 km esančiame Panevėžyje.

Socialdemokratai buvo pasiūlę patalpas be konkurso nuomoti už iki 15 eurų už kv. metrą padidintą tarifą. Iki šiol „Valerijono“ vaistinė mokėjo po 11,58 euro nuomos mokestį.

Per balsavimą politikai suskilo perpus. Tarybos posėdyje dalyvavo 26 politikai, o už kiekvieną alternatyvą pasisakė po 13 narių, tad lemiamas buvo mero Artūro Visocko balsas.

Praėjusiame tarybos posėdyje buvo pateiktos net 4 alternatyvos: nuomoti už 15, 21, 45 eurus arba skelbti aukcioną su pradine 1 euro kaina. Į asmeniškumus nukrypę politikai nesugebėjo patvirtinti pačių išsirinkto geriausio varianto – nuomoti patalpas už 21 euro tarifą.

Balsavimą sužlugdė apskritai nebalsavę 18 politikų, tad „Valerijono“ vaistinės kolektyvas nuo 2018 m. pradžios turėjo būti iškraustytas į gatvę.

Šiaulių vicemeras socialdemokratas Justinas Sartauskas skubiai pateikė tą patį pasiūlymą – nuomoti patalpas už padidintą 15 eurų tarifą.

Kad jis galėtų būti dar kartą svarstomas, teko šaukti posėdį savaitgalį. Mat posėdžiui sušaukti būtinos 4 darbo dienos.

Posėdžio išvakarėse tarybos nariai gydytojas Gintaras Karalevičius ir teatralas Aurimas Žvinys pateikė alternatyvą – palikti nuomos kainą nepakeistą, bet pailginti vaistinės miesto centre darbo laiką.

Kolegoms šį sprendimo projektą pristatęs G.Karalevičius akcentavo, kad miestui būtina turėti budinčią vaistinę. Konsultavę ligoninės ir greitosios medikai sakė, kad didžiausias poreikis įsigyti medikamentų yra būtent iki 1 val. nakties.

“Verslas irgi turėtų būti socialiai atsakingas“, - sakė G.Karalevičius.

Pateiktas sprendimo projektas įsiutino socialdemokratus. Vienas jų Gedeminas Vyšniauskas įniršį išliejo savaip – kažkodėl ėmė pasakyti istoriją, kaip meras šaudo sau į koją, o kulka rikošetu atšoka į smilkinį.

Nepasitenkinimo neslėpė ir „Valerijono“ vaistinės savininkė Almyra Girdenienė bei kartu atėjusi įmonės finansininkė. Verslininkė verdančias aistras pavadino „balaganu“.

Ji tikino, kad pailginti darbo laiką būtų itin brangu, nes padidėtų kaštai. A.Girdenienė siūlėsi kovą paeksperimentuoti – pabandyti dirbti ilgiau.

Šiaulių miesto tarybos nariai susizgribo, kad turėti budinčią vaistinę išties reiktų, todėl imta kalbėti, kad miestas galėtų pats nupirkti tokią paslaugą, o finansavimą reiktų numatyti atskira eilute.

Lietuvoje visą parą budinčią vaistinę galima rasti keturiuose miestuose - Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Jurbarke.
 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.