Haroldas Mackevičius pateikė naujų klausimų „Agrokoncerno“ vadovybei

Praėjusiais metais prasidėjusi vieša diskusija apie Seimo nario Ramūno Karbauskio verslo užkulisius toliau tęsiasi. 

 H. Mackevičius uždavė naujų klausimų „Agrokoncerno“ vadovybei.
 H. Mackevičius uždavė naujų klausimų „Agrokoncerno“ vadovybei.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2018, 12:58 PM

Televizijos laidos „Dviračio žinios“ kūrėjas Haroldas Mackevičius, regis, ilgai Naujųjų metų vakarėlyje neužsibuvo ir jau sausio 1-ios rytą savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paviešino išsamų įrašą apie tai, kaip „didelis ir galingas“ išieško skolas iš mažyčio skolininko.

H.Mackevičius smulkiai aprašo situaciją, kuomet ūkininkas, skolindamasis už vekselį, iš „koncerno“ tampa jos skolininku, o pastarasis turi puikiai atidirbtą tokios skolos išieškojimo mechanizmą, kad galiausiai ūkininko turimas žemės sklypas būna perimamas už pusę rinkos kainos.

Nors analizuodamas teisinius situacijos niuansus ir remdamasis turimo šaltinio informacija H. Mackevičius tiesiogiai nemini „Agrokoncerno“, vis tik vėliau pateikia klausimų jų vadovybei.

„Apibendrinant jokių neregėtų stebuklų pas „koncerną“ nevyksta, tą patį daro bankai, unijos ir panašiai. Bet yra tik vienas esminis skirtumas – bankai iš skolininkų periminėja butus, namus ir kitą turtą, kurį galų gale reiks parduoti, o „koncernas“ periminėja žemės sklypus, kurie yra jo tiesioginiai aktyvai“, – rašoma prodiuserio paviešintame įraše. 

H. Mackevičius uždavė naujų klausimų ir „Agrokoncerno vadovybei. „Pabaigai norėčiau užduoti ir porą konkrečių klausimų UAB „Agrokoncerno grupė“ generaliniam direktoriui Valdui Eimontui. Kiek ir kokios vertės nekilnojamojo turto koncernas ir su juo susijusių ūkio subjektų grupė, kaip taip apibrėžiama LR Konkurencijos įst., yra perėmę iš skolininkų vykdomosiose bylose?

Kiek nekilnojamojo turto yra nusipirkę varžytinėse kaip varžytinių dalyviai ir kaip skolininko pasiūlyti pirkėjai?“, – teiravosi H.Mackevičius ir iš karto pridūrė: „ Privalau jus draugiškai įspėti, kad negavus atsakymo galima iš VĮ „Registrų centras“ Nekilnojamojo turto registro duomenų bazės pagal savininkus išsitraukti viso valdomo ar valdyto nekilnojamojo turto išrašus, o juose visada būna nurodytas nuosavybės įgijimo teisinis pagrindas: pvz. pirkimo-pardavimo sutartis, antstolio turto perdavimo aktas ar panašiai. Tai jei labai tingite atsakinėti, galit ir nesivarginti. Atsiras kas nepatingės.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.