Andriaus Tapino „Laisvės TV“ apkaltinta vagyste

Žurnalisto Andriaus Tapino vedama internetinės televizijos „Laisvės TV“ laida „Laikykitės ten“ nestokoja ne tik populiarumo, bet ir humoro jausmo. Būtent vienas naujausių bandymų pajuokauti paaiškėjo galimai esantis vagyste. Apie tai socialiniame tinkle prabilo vilnietis Eimantas Mikšys.

Andriaus Tapino laida apkaltina vagyste. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andriaus Tapino laida apkaltina vagyste. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2018, 2:52 PM

Jo pasipiktinimą sukėlė žinomoje A.Tapino laidoje parodyta nuotrauka. Tai buvo koreguota paties E.Mikšio nuotraukos, kurios autorius Mindaugas Drigotas, versija. Tikrojoje nuotraukoje matyti pats vilnietis, laikantis ženklą, kuriame parašyta „Vilnius“, o už jo ištiesę rankas stovi dar du vyrai, vienas jų laiko trispalvę.

Tuo tarpu laidoje parodytoje nuotraukoje matyti tik E.Mikšys, o ženkle vietoje Vilniaus atsirado žodis „Kaunas“.

Vagystės. Geriausia tema Naujųjų metų pradžiai. <...> Ar man labai skauda ir nemalonu? Ne, smagiai Varšuvoje pasijuokėme švęsdami Naujuosius. Šio įrašo tikslas – kitas. Ne atsiprašymai ar pinigai. To man tikrai nereikia. Šiuo įrašu atkreipiu jūsų visų dėmesį į intelektinio turinio naudojimą be leidimo. Nesu teisės ekspertas ir tokiu nepretenduoju būti, nes tai žiauriai nuobodi sritis, bet man tai panašu į vagystę. Ir jų aplink mus – begalės.

Mažų ir net didelių įmonių reklamose. Žiniasklaidoje. Kasdien. Tyčia ir netyčia. Naiviai arba įžūliai. Vizualių, tekstinių ar garsinių. Ir tuo pačiu – atkreipiu dėmesį į dvigubus standartus.

Tyčiodamiesi, kai socdemai naudoja Mikutavičiaus kūrinį savo nevykusiems ir kvailiems flashmobams, keliame sau aukštus moralės standartus. Bet lygiai taip pat reiktų atsiklausti tiesiog iš mandagumo, ar galima iliustruoti laidą kažkieno nuotrauka ir atvaizdu.Tai gerų Naujųjų ir nevokim vieni iš kitų. Gyvensime geriau“, – socialiniame tinkle rašė E.Mikšys.

Neilgai trukus po jo nuotrauka atsirado ir „Laisvės TV“ prodiuserio Gaudriaus Dzikaro atsiprašymas.

„Turiu atsiprašyti nuotraukos autoriaus dėl jos panaudojimo. Tai mano asmeninė klaida.

Autorinių teisių tikrai stengiamės laikytis. Turime susitarimą su vienu didžiųjų portalų ir naudojame jų nuotraukas. Būtent pagal tai ir ieškau medžiagos iliustracijoms. Deja, dėl didelių kiekių ir tempų pasitaiko klaidų ir čia viena jų.

Be abejo, tai gera pamoka man būti gerokai atidesniam. Ačiū už teisingus priekaištus ir atkreiptą dėmesį. Labai atsiprašau“, - rašė G.Dzikaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.