Tarp kitko. Už kitus pasirašinėja profesionaliai

Valstietiškoje Vyriausybėje profesionalūs visi – ir keturiolika ministrų, ir pats premjeras S.Skvernelis. Kitaip ir būti negali, juk šis ministrų kabinetas – profesionalų.

Bronius Markauskas<br>T.Bauro nuotr.
Bronius Markauskas<br>T.Bauro nuotr.
Vakaris  Deksnys<br>T.Bauro nuotr.
Vakaris Deksnys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-04 08:00

Bet vienas ministras yra profesionaliausias ir universaliausias. Tai – žemės ūkiui, ir ne jam, tik diriguojantis B.Markauskas.

Antai praėjusią vasarą jis pavadavo atostogavusį aplinkos ministrą K.Navicką ir suraitė parašą ant dokumento, kuriuo Baltijos apsaugos forumui paskirta 0,81 mln. eurų. Už tą patį kolegą B.Markauskas pasirašė ir įsakymą atseikėti tam pačiam fondui dar per 4 mln. eurų, kad būtų išsaugota meldinė nendrinukė.

Gerai, kad žmogus nepagailėjo parašų. Juk jei būtų pasirašęs pats K.Navickas, kažkaip negražiai išeitų: juk šis ministras ir triūsė tame Baltijos apsaugos forume apie dešimtmetį, ir jo dalininku buvo tapęs. O dabar – švaru ir skaidru.

Metų sandūroje dalis pacientų pradėjo piktintis, kad Sveikatos apsaugos ministerija leido Kauno klinikose pradėti kamieninių kraujodaros ląstelių bandymus ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams – esą sergantys žmonės ten gali tapti nepatyrusių medikų bandymų triušiais.

Bet už sveikatą atsakingas ministras A.Veryga gali tik parodyti rankas, ant kurių – jokios rašalo dėmės. Mat parašą ant jo parengto įsakymo suraitė blaivybės šauklį tuomet paslaugiai pavadavęs žemės ūkio ministras.

Smagu, kai Vyriausybėje yra toks profesionalus ir paslaugus visų pavaduotojas. Galbūt sulauksime, kai B.Markausko parašas atsiras ir ant Krašto apsaugos ministerijos vadovo įsakymų ar net vietoj S.Skvernelio autografų.

Tik gal nereikėtų pernelyg įsismaginti. Juk Ostapo Benderio įsteigtoje „Ragų ir kanopų“ kontoroje legendinis zicpirmininkas Funtas irgi pasirašinėjo ant visų popierių, kokius jam pakišdavo, o paskui turėdavo reikalų su valdiškais namais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.