E. Gentvilas neabejoja: R. Karbauskis ieško būdų, kaip patraukti LRT vadovą

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas įsitikinęs, kad Ramūnas Karbauskis ir valstiečiai klausimus LRT uždavė dėl to, kad nori iš kėdės išversti LRT generalinį direktorių Audrių Siaurusevičių. „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ liberalų lyderis sakė, kad tai daroma dėl negatyvios LRT pozicijos valstiečių atžvilgiu.

E. Gentvilas tiki, kad R. Karbauskis ieško būdų patraukti LRT vadovą.<br> T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. 
E. Gentvilas tiki, kad R. Karbauskis ieško būdų patraukti LRT vadovą.<br> T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. 
E. Gentvilas tiki, kad R. Karbauskis ieško būdų patraukti LRT vadovą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E. Gentvilas tiki, kad R. Karbauskis ieško būdų patraukti LRT vadovą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 8:47 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:56 AM

„Kaip Lietuvos žmogus norėčiau, kad visas konfliktas baigtųsi tuo, jog paaiškėtų, ar LRT teisingai naudoja finansus, ir ar tikrai toks jau skaidrus ir nepažeidžiamai švarus verslininkas yra R.Karbauskis. Jeigu reabilituojami ir vieni, ir kiti, man tinka. Jeigu demaskuojami ir vieni, ir kiti, man taip pat tinka. Man netiktų šioje situacijoje, jei visi galai dingtų į vandenį. Tai teikia vilties, kad situaciją išsiaiškinsime“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė E.Gentvilas.

Ketvirtadienį R.Karbauskis socialiniame tinkle „Facebook“ iškėlė versiją, kad susidomėjimas jam priklausančiomis įmonėmis prasidėjo po to, kai daugiau, nei pusė Seimo narių uždavė LRT klausimus. Vis dėlto, E.Gentvilas netiki, kad valstiečiai nori tik patikrinti, kaip panaudojami mokesčių mokėtoju pinigai.

„Yra ir kitas dalykas. LRT yra akivaizdžiai negatyviai, o dažnai ne visada objektyviai negatyviai nusistatę prieš valstiečius. O ypač - prieš R.Karbauskį.“, – tikino Seimo narys.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad 2016 metais Seimas paskyrė LRT tarybos narius, kurių kadencija yra 6 metai. „Valstiečiai neturi jokios įtakos net ir ilgame laikotarpyje dalyvauti LRT tarybos formavime. O tai yra būtent ta institucija, kuri paskiria generalinį direktorių. O kadangi valdantieji pakeisti jo negali, bando jį kompromituoti“, – sakė liberalas, įvardindamas, jo manymu, tikruosius motyvus.

„Labai gerai, jei velniai demaskuojami, o dievai išaukštinami“, – sakė E.Gentvilas, pridėdamas, kad tai gali būti puiki proga sužinoti, kas yra kas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.