Tarp kitko. Iš vaiduoklių galima išpešti naudos

Vaiduoklių miesteliai, kuriuose galima kurti siaubo filmus, – tokia kai kurių Lietuvos užkampių ateitis. Bet tai jau gresia ir išskirtiniam kvartalui Turniškėse. Skirtumas tik tas, kad už pastarąją galimą filmavimo aikštelę valstybė dar moka nemažus pinigus.

 Būstui, iš kurio šiaip taip išsikraustė K.Brazauskienė, remontuoti nėra pinigų – bent taip pareiškė Prezidentūra, anksčiau vis dėlto žadėjusi tą rezidenciją padailinti.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo
 Būstui, iš kurio šiaip taip išsikraustė K.Brazauskienė, remontuoti nėra pinigų – bent taip pareiškė Prezidentūra, anksčiau vis dėlto žadėjusi tą rezidenciją padailinti.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 8:30 AM

Juk atrodo, kad vienintelis žmogus, kuris iš tiesų labai norėjo ten gyventi, buvo prezidento ir premjero A.Brazausko našlė Kristina. Visai nedaug trūko, kad ji iš ten būtų iškeldinta su policijos ar netgi antiteroristinio „Aro“ pagalba.

Dar viena Turniškių gyventoja, prezidentė Dalia Grybauskaitė, nors ir ten apsikasusi, nuolat pabrėžia, jog kentės tik iki antrosios kadencijos pabaigos. Todėl ji jau įsigijo sklypą kitame Vilniaus pakraštyje. Turniškės alergiją kelia ir S.Skverneliui. Tad valstiečių deleguotam premjerui skirta rezidencija stovi tuščia jau nuo to laiko, kai iš ten išsikraustė jo pirmtakas Algirdas Butkevičius. Kuklusis dabartinis Vyriausybės vadovas pareiškė, kad tokių rūmų esą net nevertas.

Tik štai bėdelė, jog už tuščią premjero rezidenciją valstybė kas mėnesį turi mokėti tūkstantines sumas.

Tuo metu ankstesnės Vyriausybės valdininkų viltys ir pažadai, jog tame pastate vyks daugybė įvairių svarbių renginių ar gyvens užsienio svečiai, išsisklaidė lyg dūmai.

Tuo metu būstui, iš kurio šiaip taip išsikraustė K.Brazauskienė, remontuoti nėra pinigų – bent taip pareiškė Prezidentūra, anksčiau vis dėlto žadėjusi tą rezidenciją padailinti.

Ko kas gyvenimu šiame valdiškame draustinyje, regis, nesiskundžia tik kadenciją baigęs prezidentas V.Adamkus su žmona.

O ką daryti su kitais vaiduokliškais pastatais, kol kas neišneša jokia valdiška galva.

Gal išties juos pradėti naudoti kokioms nors pramogoms? Pavyzdžiui, vilioti užsienio (tik ne rusų!) ar turtingesnius vietinius turistus galimybe pagyventi Turniškėse, kad jie pasijustų prezidentais ar premjerais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.