V. Juozapaitis: R. Karbauskis galbūt sudarė bauginamą atmosferą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Vytautas Juozapaitis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio vadovavimo posėdžiui. Parlamentaras atkreipia dėmesį į 2017 m. gruodžio 13-osios komiteto posėdį.

 Galima daryti prielaidas, kad R. Karbauskis, naudodamasis tarnybine padėtimi, darė įtaką ir dėl lėšų skyrimo posėdyje minėtiems asmenims, mano V.Juozapaitis.<br> T.Bauro nuotr.
 Galima daryti prielaidas, kad R. Karbauskis, naudodamasis tarnybine padėtimi, darė įtaką ir dėl lėšų skyrimo posėdyje minėtiems asmenims, mano V.Juozapaitis.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-08 14:19, atnaujinta 2018-01-08 16:15

„Seimo narys R. Karbauskis aktyviai dalyvavo diskusijoje (jai pirmininkavo), kurios metu be jokio faktinio pagrindo viešai kritikavo Lietuvos kultūros tarybos veiklą, kuri yra biudžetinė įstaiga prie Kultūros ministerijos ir kurios paskirtis – pagal kompetenciją įgyvendinti valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse. Manau, kad posėdžio metu R. Karbauskis, naudodamasis savo posėdžio pirmininko tarnybine padėtimi, galbūt darė įtaką neigiamai kalbėdamas apie Lietuvos kultūros tarybos veiklą", – pažymėjo parlamentaras.

V. Juozapaitis atkreipė dėmesį, kad dėl iki šiol nežinomų priežasčių neigiamai kalbėdamas apie šios įstaigos darbą ir paminėdamas neįvardintus asmenis, kuriuos komiteto pirmininkas buvo sutikęs ir kurie, pasak R. Karbauskio, džiaugiasi gavę valstybės finansavimą, R. Karbauskis galbūt siekė daryti įtaką Kultūros ministerijai dėl Kultūros tarybos veiklos. Galima daryti prielaidas, kad R. Karbauskis, naudodamasis tarnybine padėtimi, darė įtaką ir dėl lėšų skyrimo posėdyje minėtiems asmenims.

Parlamentaras taip pat pabrėžė, kad R. Karbauskis kultūros ministrei ir kultūros viceministrams posėdyje sudarė bauginamą atmosferą, tokiu savo elgesiu reikalavo ministrės ir ministerijos vadovybės daryti sprendimus ir Kultūros ministerijai nustatinėjo prioritetus, taip pat žadėjo imtis veiksmų dėl Kultūros ministerijos vadovybės sudėties keitimo, grasino darbo netekimu.

Seimo nario nuomone, R. Karbauskis, viešai neigiamai kalbėdamas apie Lietuvos kultūros tarybos darbą ir be jokio pagrindo skleisdamas tikrovės neatitinkančią informaciją, kenkė šios institucijos ir kultūros ministerijos autoritetui bei įvaizdžiui visuomenėje.

V. Juozapaitis Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašo įvertinti, ar Seimo narys R. Karbauskis nepažeidė Viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo, nustatytais terminais nenurodęs duomenų apie iki šiol nežinomus asmenis, kuriuos R. Karbauskis paminėjo komiteto posėdžio metu.

Taip pat klausia, ar vykdydamas parlamentinę kontrolę Seimo Kultūros komiteto veiklos kryptims priskirtoje srityje neperžengė parlamentinės kontrolės ribų ir ar savo elgesiu nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų politiko elgesio principų bei neveikė galimo interesų konflikto lauke, kai reikalavo ministrės ir ministerijos vadovybės daryti sprendimus ir Kultūros ministerijai nustatinėjo prioritetus, žadėjo imtis veiksmų dėl ministerijos vadovybės sudėties keitimo, grasino asmenims darbo netekimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.