Po susikibimo su E. Jakilaičiu R. Janutienė apgailestauja: „Nespėjau visko pasakyti“

Diskusijų laidoje „Nuoga tiesa“ buvo svarstomi visuomenėje vis netylantys klausimai dėl LRT. Žurnalistas Edmundas Jakilaitis studijoje pasirodė pavėlavęs, paprašė mikrofono ir kuo greičiau užduoti klausimus.

 R.Danisevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr. 
 R.Danisevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 3:58 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 6:08 AM

Žurnalistas pakomentavo ir ekrane matomą nuotrauką, kurioje kartu kelionėje užfiksuoti LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, televizijos laidų kūrėjas, E.Jakilaičio verslo partneris Laurynas Šeškus, Jogaila Morkūnas. Jis tikino, kad tai yra kelionė draugų kompanijoje.

„Čia yra atostogos Izraelyje, didelėje draugų kompanijoje. Laurynas yra mano verslo partneris. A.Siaurusevičius, kurį aš ir jūs... Jūs jį pažįstate, ko gero, nuo 1989 metų. O aš nuo 1995 metų. O jūs nesate su juo niekur buvusi vienoje kompanijoje?“ – laidos vedėjos Rūtos Janutienės klausė E.Jakilaitis.

„Aš turiu veiklą, esu televizijos laidų kūrėjas. Kokiais viešaisiais ryšiais? Gal galite pasakyti bent vieną su manimi susijusį įmonės klientą? Registrų centre yra likusi 7 metų senumo informacija nuo to laiko, kol UAB „Media 3“ vadovavo Rasa Jakilaitienė. Ir ta įmonė užsiėmė viešųjų ryšių veikla. Aš tuo neužsiimu. Jūs padarykite kokį nors darbą prieš laidą“, – laidos vedėjos klausimus ironizavo E.Jakilaitis.

„Nėra nė vienos įmonės pasaulyje, kuri užsiimtų viešaisiais ryšiais, kurios turėčiau bent vieną akciją“, – sakė E.Jakilaitis.

Laidos vedėjai paklausus, kodėl žurnalisto žmona nedeklaravo santykių su jo verslais, žurnalistas atsakė, kad jis su savo žmona per mažai laiko kalba apie darbą.

„Labai atsiprašau. Poniai Širinskienei viešai padėkojau „Facebook“. Ačiū jums, mylima Seimo nare, dabar sakau tiesiai į akis, kad priminėte. Mano žmona kaipmat, tą pačią sekundę, kaip koks Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis papildė deklaraciją“, – tikino E.Jakilaitis.

Jis patikino, kad neatsisakė pateikti savo kuriamų laidų finansinių išrašų. Sutikime Seimo nariams pateikti šiuos duomenis jis prašė tik nepadaryti jos vieša, kiekvienam prieinama informacija.

„Mano santykis su LRT yra su sveika įtampa, nes mes labai dažnai nesutariame dėl daugelio dalykų. Nesu LRT advokatas, aš jos neginsiu, ji tai padarys pati. Nereikia manęs tapatinti su ja. Esu nepriklausomas turinio gamintojas“, – laidoje sakė E.Jakilaitis.

Visko pasakyti nespėjo

Po daug emocijų sukėlusios laidos televizijos laidų vedėja R.Janutienė sakė, kad laidos metu nespėjo visko pasakyti. Nors žurnalistas į laidą buvo kviestas, į tiesioginį laidos eterį E.Jakilaitis pavėlavo. 

Televizijos laidų vedėja teigė, kad studijoje buvę E.Jakilaitis ir L.Šeškus patvirtino savo draugystę su LRT vadovu A.Siauriusevičiumi. Jis laidoje patikino, kad A.Siauriusevičius praėjusiais metais buvo keletą kartų apsilankęs jo darbo patalpose.

„Milžiniškos sumos, dėl kurių po to reikia galvoti, kur iškaišioti, kaip sukurti sau versle nuostolį, kad būtų pridengiamas milžiniškas pelnas. Gal čia narkotikų verslas duoda tokį staigų ir gerą pelną. Bet čia kalba ne apie E.Jakilaitį, o grynai apie LRT ir prodiuserius“, – sakė R.Janutienė.

„Jau šiuo metu, kai yra įsigaliojęs komercinės reklamos draudimas LRT, kodėl sutartyse yra įrašyti reklaminiai paketai laidoje? Kodėl prodiuseris gauna užmokestį ir už laidą, ir už tas reklamas. Tai kodėl tai vyksta iki šiol?“ – klausė R.Janutienė.

Ji teigė, kad jos šaltiniai, tokią informaciją patvirtinantys, yra patikimi. R.Janutienė viliasi, kad jei Seimas sudarys komisiją ir gaus sutartis, politikai taip pat tai pamatys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.