Premjeras apie plėšomus žurnalų lapus: „Tai – visiškas absurdas“

Visuomenei pasipiktinus, kad iš užsieninių į Lietuvą siunčiamų spaudos leidinių yra plėšomos alkoholio reklamos, prabilo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) atstovaujantis premjeras Saulius Skvernelis.

 Premjeras ragina neplėšyti alkoholio reklamų iš užsieninių žurnalų.<br> lrytas.lt nuotr.
 Premjeras ragina neplėšyti alkoholio reklamų iš užsieninių žurnalų.<br> lrytas.lt nuotr.
S.Skvernelis nemano, kad Seimas turėtų sudaryti komisija LRT veiklai tirti. <br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis nemano, kad Seimas turėtų sudaryti komisija LRT veiklai tirti. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 8:56 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:57 PM

Ministras pirmininkas tai, kad iš žurnalų yra plėšomi ar lipdukais aplipdomi puslapiai, pavadino absurdu. Anot premjero, reikėtų įvertinti, ar reklama alkoholio užsienio žurnale, kuris skirtas ne Lietuvos rinkai ir šalį patenka mažu kiekiu, iš tikro gali turėti reikšmingą poveikį visuomenei.

„Jeigu nori suvulgarinti bet kokį įstatymą, tą galima padaryti. Įstatymo taikymas taip pat reikalauja protingumo ir proporcingumo kriterijų, teisėje tai yra neišvengiama. Aš siūlau neplėšyti, tai yra absurdas visiškas. Sveikas protas turi būti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo S.Skvernelis.

Komisijai nepritaria

Premjeras taip pat kalbėjo apie valdančiųjų norą sudaryti laikinąją komisiją, kuri atliktų parlamentinį tyrimą dėl LRT valdymo, ūkinės ir finansinės veiklos. Jis sakė manantis, kad Seimas nėra ta institucija, kuri turėtų dubliuoti arba perimti tų institucijų funkcijas, kurios atsakingos už LRT veiklos priežiūrą.

„Viešieji pirkimai, jei kyla klausimų, yra atsakinga Viešųjų pirkimų tarnyba, mokestiniai klausimai – atsakinga Valstybinė mokesčių inspekcija, pats auditavimas ar lėšų panaudojimas – mes turime Valstybės kontrolę“, – sakė ministras pirmininkas, pridurdamas, kad reikia išnaudoti turimus būdus gauti atsakymus į užduotus klausimus.

Tiesa, premjeras neneigė, kad atsakymus į parlamentui ir visuomenei kylančius klausimus, LRT turi pateikti, nes visuomeniniam transliuotojui skiriamų biudžeto lėšų suma yra gana įspūdinga.

„Aš manau, kad Seimo komisija būtų kraštutinė priemonė, jeigu kitos institucijos nesugebėtų atlikti savo funkcijų, kas yra neįmanoma, jos privalo sugebėti“, – sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.