Tarp kitko. „Dvylika pirklių“ ir kitos pasakos

Nieko bendra su jokiu verslu, netgi su nuosavu. Taip skaidrumo grynuolį pastaruoju metu vaizduoja valstiečių vedlys R.Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 1:54 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:29 PM

Vienas naujausių žingsnių šia kryptimi – R.Karbauskis neturtines jam priklausančio Agrokoncerno teises perleido advokatui E.Valčiukui, kuris išgarsėjo dar tuomet, kai gynė kitą valstiečių įžymybę G.Kildišienę.

Prieš kelis mėnesius R.Karbauskis panašiai balinosi rankas pardavęs savo turimas „Ūkininko patarėjo“ akcijas įmonei, kuri po to žaibiškai perėmė ir visos bendrovės valdymą.

Beje, ta akcijų pirkėja, pasivadinusi „Dvylika pirklių“, prieš porą metų buvo registruota viename Vilniaus daugiabutyje. Tada tuo pačiu adresu buvo įsiregistravusios dar maždaug 1,2 tūkst. įmonių. Dauguma jų – fiktyvios, skirtos trečiųjų šalių užsieniečių manipuliacijoms gauti Šengeno vizą.

Pirmojo direktoriaus pavardė mirgėjo ir dešimčių kitų bendrovių vadovybėje. Dabar ši bendrovė su naujais vadovais ir didesniu nei viena siela aptarnaujančiu personalu įsikūrusi Vilniaus centre, tik tos įmonės vienintelis akcininkas nesikeičia.

Tai į septintąją dešimtį įkopęs pensininkas iš Šiaulių, tenykštis žurnalistas P.Balčiūnas.

Sutapimas – šis poeziją rašęs verslininkas yra apdovanotas R.Karbauskio tėvo Č.Karbauskio dar sovietiniais metais Naisių kolūkyje įsteigta Z.Gėlės premija.

Vis dėlto įdomu, iš kur kukliai su žmona mokytoja gyvenantis P.Balčiūnas ir jo dvylika pirklių galėjo sukaupti 450 tūkst. eurų, kuriuos sumokėjo už R.Karbauskio akcijas? Sunešė aitvarai, rado stiklainyje, sutaupė ar pasiskolino? O gal tų šimtų tūkstančių išvis nebuvo?

Kad ir kaip būtų, šie klausimai – ne vien žemei ar dangui, bet ir, pavyzdžiui, mokesčių prievaizdams. Tik, žinoma, ne pačiam R.Karbauskiui. Juk vis vien atsakys ne apie ratus, o apie batus. Jei išvis atsakys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.