Jau trečioje Seimo frakcijoje dirbanti parlamentarė: „Patyriau patyčių bangą“

Seime rengtoje konferencijoje „Žmogaus teisės visuomenės informavimo srityje“, socialdemokratė Dovilė Šakalienė atviravo, kad dėl sprendimo keisti politines partijas, susilaukė didžiulės patyčių bangos.

Socialdemokratė Dovilė Šakalienė atviravo, kad dėl sprendimo keisti politines partijas, susilaukė didžiulės patyčių bangos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratė Dovilė Šakalienė atviravo, kad dėl sprendimo keisti politines partijas, susilaukė didžiulės patyčių bangos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 4:50 PM

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Seimą patekusi parlamentarė šią frakciją iškeitė į liberalų kompaniją. O vėliau, prisijungė prie G.Palucko vadovaujamų socialdemokratų. Parlamentarė teigė, kad iki šiol nesijaučia padariusi nieko blogo ir už frakcijų pakeitimą tokių patyčių, anot jos, tikrai nenusipelnė.

Parlamentarė konferencijoje sakė, kad mato ir pozityvių viešosios erdvės tendencijų.

„Man atrodo, kad mes viešojoje erdvė dažnai taikom dvigubus standartus ir tai liūdina. Aš pastaruosius dešimt metų dalyvauju diskusijose dėl žmogaus teisių ir žiniasklaidos santykio. Viena vertus, yra pozityvių tokių pokyčių, kurie labai džiugina – mūsų žiniasklaida tampa vis aktyvesnė ir pilietiškesnė“, – sakė parlamentarė. Ji prisiminė žiniasklaidos vaidmenį, siekiant įvykdyti Vaiko teisių reformą.

Tačiau ne visos žiniasklaidos tendencijos parlamentarę džiugina.

„Mes vis dar negalime atrasti tos ribos, kai įsijungtų padorumas. Žinau, kad dabar tai nėra labai populiarus ar madingas žodis, bet jo pradeda vis labiau trūkti“, – teigė ji. Pridurdama, kad didelis žiniasklaidos dėmesys yra normalus, kai susijęs su politikų ne kompetencija, korupcija, ar jų atliekamais veiksmais, kurie daro žalos visuomenei, ar mokesčių mokėtojams.

Visgi, parlamentarės teigimu, praėjusieji metai nubraukė visą iki tol padarytą įdirbį šioje srityje.

„Bent jau man susidaro įspūdis, kad pastaruoju metu, kiek mes buvome pasiekę 2015–2016 metais progreso mažinant patyčias. 2017 metais vėl tapo normalu tyčiotis, tai net tampa populiaru. Vėl tapo madinga tyčiotis ir žeminti“, – savo požiūrį dėstė parlamentarė.

Visgi, ji taip pat teigė, kad visiškai nešališka būti negali.

„Ir pati patyriau labai daug patyčių šiais metais. Man yra įdomu, nes nepadariau jokio veiksmo, kuris būtų nesąžiningas, padarytų žalą valstybei, ar mokesčių mokėtojams. Nes aš du kartus pasinaudojau savo teise pakeisti Seimo frakciją“, – sakė Seimo narė.

„Patyčių banga buvo milžiniška, nors nepadariau jokio nusikaltimo, ar nusižengimo. Net nėra taip, kad aš pasielgiau neetiškai“, – teigė D.Šakalienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.