Vytautas Bruveris. Seimo nario galva netoli nuo išangės

Jau net sunku suskaičiuoti, kiek kartų skambėjo siūlymai įstatymu nustatyti, kad prieš kiekvienus Seimo rinkimus būtų privalomai tikrinama kiekvieno kandidato psichikos sveikata. Bergždžiai. Paprastas mirtingasis daugeliu atvejų turi pristatyti medikų pažymą, kad jis ne Marso imperatorius, o štai pretendentas į Lietuvos valdovus – ne.

 Seime ir vėl kalbama apie valdžios atstovų psichinę sveikatą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Seime ir vėl kalbama apie valdžios atstovų psichinę sveikatą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 P.Gražulis oficialiai įregistravo rezoliucijos projektą, kuris numato, kad Seimo Priklausomybių prevencijos komisija imtųsi jo priešų konservatorių psichikos gydymo.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 P.Gražulis oficialiai įregistravo rezoliucijos projektą, kuris numato, kad Seimo Priklausomybių prevencijos komisija imtųsi jo priešų konservatorių psichikos gydymo.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Jan 17, 2018, 10:28 AM

Tokio laukinio liberalizmo sveikatos priežiūros srityje rezultatus jau kone tris dešimtmečius matome kasdien. Ypač šią Seimo kadenciją.

Tad gal iš tiesų pribrendo laikas toms pažymoms? Ko gero, pirmiausia reikėtų patikrinti tuos, kurie dedasi didžiausiais sveikuoliais, o jų daugiausia didžiausioje ir žaliausioje frakcijoje.

Tiesa, pastaruoju metu su politikos naujokais ėmė aršiai konkuruoti tie, kurie, jei nebijoma, jog nudžius liežuvis, gali būti tituluojami patyrusiais politikais ar Seimo senbuviais. Štai Veidmainiškumo frakcijos rėksnys P.Gražulis oficialiai įregistravo rezoliucijos projektą, kuris numato, kad Seimo Priklausomybių prevencijos komisija imtųsi jo priešų konservatorių psichikos gydymo.

P.Gražulis kaip patyręs psichiatras (lyg koks sveikatos apsaugos strategas A.Veryga) įtaria, jog dešiniųjų polinkis už kiekvieno kampo matyti rusų kėslus yra rimta liga, o ne vien politinė mada.

Visą reikalą dar aukščiau iškėlė neištvėręs konservatorių atstovas K.Masiulis. Šis Seimo senbuvis paskelbė, jog yra pasiryžęs pasitikrinti net išangę – tačiau tik tuo atveju, jei P.Gražulis padarys tą patį. Gal, žiūrėkim, profesorius K.Masiulis net registruos atitinkamą pataisą P.Gražulio rezoliucijos projektui?

Kad ir kaip būtų, iškilaus konservatoriaus reakcija P.Gražulis viešai apsidžiaugė. Matyti, jog žmogui šioji tema tikrai įdomi.

O gal vis dėlto geriau būtų apsieiti be medikų ar kitų profesionalų? Juk daug efektingiau atrodytų, jei pertraukose tarp Seimo sesijų tautos išrinktieji imtų tikrinti vienas kito galvas ir kitas kūno dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.