Tarp kitko. Pensijų skaičiuoklė griauna valstybę

Ir kas sugalvojo, kad vėl pakeitus pensijų išmokėjimo tvarką dabartiniai ir būsimi pensininkai gali pasitikrinti, kiek gaus pinigėlių?

 Dabartinė skaičiuoklė – kaip nuosprendis, kad senatvėje skaniausi pietūs bus batono riekė su pieno stikline.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Dabartinė skaičiuoklė – kaip nuosprendis, kad senatvėje skaniausi pietūs bus batono riekė su pieno stikline.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 7:24 AM

Ar supranta, ką daro Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba, arba, trumpiau, „Sodra“?

Mat kiekvienas, pasinaudojęs tokia pensijos skaičiuokle, tampa potencialiu Lietuvos priešu arba mažų mažiausiai siekiančiu nuslėpti mokesčius sukčiumi.

Juk kaip kitaip gali elgtis žmogus, kai suskaičiuos, jog daugiau nei tris dešimtmečius aręs senatvėje tegaus 251 eurą?

Tad neabejotina, kad tokia pensijos skaičiuoklė dar kartą Lietuvai uždroš ta pačia rykšte – emigracija. Taip pat sumažės darbo našumas, suvešės kiti negatyvūs reiškiniai.

Taip, pensijos skaičiuoklė buvo ir anksčiau, tačiau labai jau nekonkreti. Suskaičiavęs galėjai guostis, kad atsakymas netikslus – gal ateityje dar viskas pasikeis.

Dabartinė skaičiuoklė – kaip nuosprendis, kad senatvėje skaniausi pietūs bus batono riekė su pieno stikline.

Laimei, ta skaičiuokė pilna abrakadabrų, todėl gal ne visi piliečiai susigaudys, kas yra tie sukaupti apskaitos vienetai ir kas laukia senatvėje.

Guodžia ir tai, kad iki 2026 metų vyrų ir moterų pensinis amžius bus suvienodintas – sieks 65 metus.

Statistikos departamentas paskelbė, kad pernai gimusio vaiko tikėtina gyvenimo trukmė yra beveik 75 metai, vadinasi, valstybei būsimus pensininkus ne taip ilgai ir teks išlaikyti.

Kad ir kaip būtų, pensijos skaičiuoklė turėtų tapti valstybės paslaptimi. Nes vieną dieną net koks nors šaltkalvis gali perprasti, kas yra apskaitos vienetas, mesti tepaluotą veržliaraktį į šoną ir pareikšti: „Nu, nafig, nedirbsiu!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.