Vairuotojai įsiutę: iš Baltarusijos į Lietuvą – 5 valandų spūstis

Į naujienų portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi lietuvis sunkvežimio vairuotojas Andriejus Zareckis. Vyras informavo, kad pasienio punkte Kamennyj Log (Medininkų pasienio punktas iš Lietuvos pusės) susidarė 10 kilometrų spūstis.

5 valandų spūstis, bandant iš Baltarusijos pasiekti Lietuvą - problema kartosis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
5 valandų spūstis, bandant iš Baltarusijos pasiekti Lietuvą - problema kartosis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2018, 11:04 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:12 AM

„Nuo 5 ryto stovim kamštyje. Niekas nieko nesakė, nežinau, kodėl. Šią akimirką iš Baltarusijos išvažiuoju į Lietuvos pusę. Iš Baltarusijos pusės yra apie 10 kilometrų eilė“, – sakė vairuotojas

„Čia būna kartais, kad greitai dirba, būna, kad ne“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė A.Zareckis.

Kaltos šventės

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis teigė, kad informaciją patikrins. „Kad ten būtų kažkokių tai ekstremalių dalykų, tai neteko girdėti“, – sakė jis.

„Nieko tokio čia nėra ypatingo. Pagal mūsų turimus duomenis, kiek vilkikų pravažiuoja per valandą per Medininkus, yra išlaikomi labai normalūs skaičiai. Per valandą iš Baltarusijos įvažiuoja apie 18 sunkiasvorių transporto priemonių. Čia yra labai įprastas rodiklis, gal net artimas intensyviam“, – sakė G.Mišutis.

„Čia gali būti kitas dalykas, kad Baltarusijos pusėje susidarė eilė ir tenka vairuotojams ilgiau laukti. Čia yra švenčių ir sezoniškumo dalykas. Prieš šventes pailgėja eilės iš Lietuvos pusės, kai stengiamasi krovinius pristatyti iki švenčių. Tai ir dabar, po jų didžiųjų švenčių, kurias jie 2 savaites šventė, atsirado nauji užsakymai, kroviniai. Ir po tokio tuščio laikotarpio, čia yra natūralus dalykas, kiekvienais metais tas pats kartojasi. Ir antroji sausio pusė iš Baltarusijos srautas yra žymiai padidėjęs“, – informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas.

„Sakyti, kad dėl punkto priežasčių neveikimo, tai tikrai negalima, nes normaliai dirba, pralaidumas atitinka labai normalų“ ,– tvirtino jis.

„Matyt tas vairuotojas užtruko tik todėl, kad kol nesusilygins iki kasdienio ritmo krovinių judėjimas, gali būti, kad tokių problemų iš Baltarusijos pusės įvažiuoti, bus ir toliau“, – sakė G.Mišutis.

Medininkų pasienio punkto darbuotojai susisiekė su Baltarusijos kolegomis. Jie pasakė, kad šiuo metu yra apie 100 krovininių vilkikų, laukiančių jų pusėje. „Tas paskutinis, kuris stovi eilėje, jam teks laukti apie penkias valandas“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė G.Mišutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.