Profesorė neilgai ištvėrė ministerijoje

Toliau byra sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komanda. Bet iš viceministro posto pasitraukianti Gintarė Šakalytė neatskleidė, kodėl palieka ministeriją.

G.Šakalytė sugrįžta į mediciną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Šakalytė sugrįžta į mediciną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 20, 2018, 9:38 AM

Vos metus dirbusios viceministrės G.Šakalytės oficiali pasitraukimo priežastis – profesorė kardiologė nusprendė tęsti medikės darbą.

Kalbų apie galimą G.Šakalytės pasitraukimą jau buvo praėjusių metų lapkritį. Tada viceministrė to „Lietuvos rytui“ nei patvirtino, nei paneigė.

Neoficialiomis žiniomis, A.Verygai neįtikusi G.Šakalytė iš ministro aplinkos buvo sulaukusi spaudimo išeiti.

Apie tai esą svarstė ir pati medikė, kurios netenkino prastas mikroklimatas darbovietėje.

Viceministrės išėjimo priežastimis bandė domėtis Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas: „Teko girdėti, kad G.Šakalytė dažnai nesutikdavo su ministerijos vykdoma politika ir nenorėjo prisiimti atsakomybės už sprendimus, kuriuos inicijuodavo ministro patarėjai.“

Anot A.Matulo, panašias priežastis esą buvo įvardijusi ir pernai viceministro postą turėjusi palikti Aušra Bilotienė-Motiejūnienė. Apie jos pasitraukimą buvo pranešta iš karto po to, kai „Lietuvos rytas“ paskelbė jos pokalbį su šiuo Seimo nariu.

Tuomet viceministrė atskleidė, jog jai buvo daromas spaudimas, kad Valstybinės ligonių kasos vadovo konkursą laimėtų ministro patarėjas projektų ir procesų valdymo klausimais Igoris Baikovskis.

A.Bilotienės-Motejūnienės teigimu, tuo rūpinosi kitas ministro patarėjas Danas Bakša.

Po skandalo jis taip pat buvo priverstas palikti darbą ministerijoje, tačiau be darbo ilgai nebuvo – tapo naujojo Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės direktoriaus patarėju.

A.Matulo nuomone, asmens sveikatos priežiūros sritį ir Europos Sąjungos investicijų projektus kuravusi G.Šakalytė sveikatos apsaugos ministro komandoje buvo viena stipriausių.

Jai traukiantis ėmė aižėti ir ministerijos ES paramos skyrius – vedėjo pareigas neseniai paliko Valentina Kovaliova.

Pati G.Šakalytė, vakar paklausta apie viešai sklandančias jos pasitraukimo priežąstis, buvo nekalbi: „Sutarėme, kad to viešai nekomentuosiu.

Be to, aš tikrai noriu dirbti daktare ir dirbsiu. Man šis darbas tinka ir patinka, aš tai sugebu, o į emocijas leistis nenoriu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.