Į socialdemokratų gretas grįžo Nepriklausomybės Akto signatarai B. Genzelis ir J. Pangonis

Į Lietuvos socialdemokratų partiją grįžta profesorius, Nepriklausomybės Akto signataras, filosofas Bronislavas Genzelis ir ekonomistas, Nepriklausomybės Akto signataras Jonas Pangonis.

 B.Genzelis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 B.Genzelis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-23 14:15, atnaujinta 2018-01-23 14:51

83-ejų B.Genzelis iš partijos pasitraukė 2008 metais, kai sulaukė nepasitenkinimo už kritiką tuometiniams partijos vadovams. Profesorius anuomet kritikavo partijos politiką, pasigedo atsinaujinimo ir socialdemokratinių idėjų įgyvendinimo.

67-erių J. Pangonis iš socialdemokratų gretų buvo pasitraukęs, kai pradėjo eiti vadovaujamas pareigas Lietuvos muitinėje – to reikalavo tuometiniai nuostatai. „Labai džiaugiuosi, kad šiuo permainų ir kairiųjų politinių jėgų atsinaujinimo laikotarpiu grįžtate į socialdemokratų šeimą, prie savo šaknų. Pastiprinsite socialdemokratų partiją tiek savo įžvalgomis, tiek didžiule patirtimi“, – teigia Gintautas Paluckas.

Į socialdemokratų gretas grįžusius kolegas sveikino Nepriklausomybės akto signatarai Vytautas Plečkaitis, Kęstutis Rimkus, Justas Vincas Paleckis, garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas, garbės nariai Dobilas Kirvelis ir Nikolajus Medvedevas, dailininkas Antanas Beinaravičius ir kiti.

Kartu su B. Genzeliu į Lietuvos socialdemokratų partiją įstojo ir signataro žmona gydytoja Mėnulė Muldarytė-Genzelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.