Neturi atšvaito? Policijos pareigūnai uždegs tau žvakutę

„Kiekvienas iš mūsų yra pėsčiasis – net ir vairuotojas, einantis iki savo automobilio. Būkime sąmoningi, rūpinkimės savimi. Supraskime, jog kelyje mes turime saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius. Pėsčiasis, dėvėdamas atšvaitą ar kitą šviesą atspindintį elementą tamsiu paros metu, apsaugo savo sveikatą ir gyvybę“, - vakar sutiktiems gyventojams sakė Kauno policijos pareigūnas.

 Žvakutėmis pareigūnai norėjo priminti, kad nenešiodami atšvaitų žmonės rizikuoja savo gyvybe.<br> Kauno policijos nuotr.
 Žvakutėmis pareigūnai norėjo priminti, kad nenešiodami atšvaitų žmonės rizikuoja savo gyvybe.<br> Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:04 PM

Šiemet sausio mėnesį Kauno apskrities keliuose jau yra žuvę 3 pėstieji eismo dalyviai, visi jie žuvo tamsiu paros metu ir neturėdami su savimi jokio šviesą atspindinčio elemento.

Siekdami užkardyti tolimesnius skaudžius eismo įvykius, antradienį, sausio 23 d., Kauno apskr. VPK pareigūnai Kauno mieste vykdė dar vieną neeilinį reidą.

Jo metu sutiktiems pėstiesiems dalino ne tik įspėjimus dėl neatsakingo elgesio kelyje, bet ir žvakutes, taip bandydami atkreipti gyventojų dėmesį ir didinti jų sąmoningumą.

„Matyt visuomenė dar nėra įsisavinusi šios gyvybiškai svarbios informacijos, jog atšvaitas gali išgelbėti gyvybę. Tai, kad iki šiol jiems patiems nieko dar nėra nutikę, nereiškia, jog skaudi nelaimė kelyje niekada nenutiks“, - sakė Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, užfiksavę 10 pėsčiųjų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Pareigūnai ragina gyventojus išeinant iš namų nepamiršti įsisegti atšvaito ar su savimi turėti kitą šviesą atspindinti elementą.

„Visi mato savo artimuosius vaikus, senelius, tėvus vaikščiojančius be atšvaito, žino, tačiau nesivargina papasakoti apie tai, kad tas mažas, sunkiai prisimenamas, dažnai namuose paliekamas, šviesą atspindintis elementas, gali išgelbėti gyvybę.

Kai nutinka skaudi nelaimė, tuomet tai pasiekia daugelį, bet dažnai jau būna per vėlu kažką pakeisti“, - primena gyventojams Kauno apskrities policijos kapelionas Tomas Karklys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.