VTEK tirs, ar buvęs aplinkos apsaugos specialistas nepažeidė reikalavimo „atvėsti“

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienio posėdyje nusprendė pradėti tyrimą dėl buvusio Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento tarnautojo Roberto Dauskurto elgesio.

Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK) <br>V.Balkūno nuotr.
Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK) <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 12:47 PM

VTEK aiškinsis, ar šio departamento Atliekų tvarkymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausiasis specialistas Robertas Dauskurtas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, kai galbūt nesilaikė reikalavimo vienerius metus „atvėsti“ nuo buvusios darbovietės.

Šis teisės aktas draudžia valstybinėje tarnyboje dirbusiems asmenims vienerius metus dirbti įmonės ar jos kontroliuojamos įmonės vadovu, pavaduotoju ar būti šios įmonės tarybos, valdybos nariu, taip pat eiti kitas tiesiogiai su sprendimų priėmimu susijusias pareigas, jeigu per pastaruosius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su įmonės ar jos kontroliuojamos įmonės veiklos priežiūra ar kontrole arba, jeigu asmuo tiesiogiai dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant palankius įmonei ar jos kontroliuojamai įmonei sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą.

Tyrimas pradėtas Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pranešimo pagrindu. Teigiama, kad R. Dauskurtas, nepraėjus metams nuo jo darbo minėtame departamente pabaigos, įsidarbino VšĮ „Žaliasis taškas“, kurią prieš tai kontroliavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.