Gabrielius Landsbergis rėžė valdantiesiems: „Nebijau jūsų tyrimų“

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija susidomėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio privačiais ir viešaisiais interesais. Dėl jų frakcija kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį. Frakcija pateikė ir klausimus, į kuriuos turėtų atsakyti konservatorių lyderis.

G.Landsbergis pasisakė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergis pasisakė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 11:43 AM

Tuo tarpu pats TS-LKD vedlys tikina jokių tyrimų nebijantis ir ką slėpti neturintis. Apie tai politikas ketvirtadienį pasisakė socialiniame tinkle. Jis rašė, kad prieš kelias dienas kalbino Ramūną Karbauskį kartu registruoti dokumentą dėl komisijos, galėsiančios ištirti žemės ūkyje kylančius klausimus. Tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R.Karbauskis sakė negalintis priimti sprendimo, nes visi jo sprendimai priimami tik frakcijoje ir tik kolegialiai.

„Ir tik pabaigoje klustelėjo – o jei, Gabrieliau, tavo artimuosius imtume tirti, ar patiktų? Vadinkime tai įspėjimu.

Netruko ilgai laukti ir įspėjimas materializavosi. Priminimas – neklausk klausimų, nes ištirsime tave. (Prieš pusantrų metų buvau aprašęs, kaip prasidėjo ši istorija, dabar – jos antroji dalis, tik vietoj žento – Ramūnas)

Gerbiamieji, nebijau jūsų tyrimų, turite balsų apsčiai Skardžiaus paliepimu tirti Landsbergius, kolūkių griovimus ir bet ką, kas jums šaus į galvą. Aš ir toliau galvosiu, kad jei visuomenė turi klausimų – jie turi būti atsakyti. Kad ir apie ką jie būtų. Todėl, tiek aš, tiek ir mano artimieji ramiai ištversime dar vieną Skardžiaus pasityčiojimų seriją.

BET. Man atrodo, kad baigiame įsitikinti, kad Ramūno kinkos per silpnos pasirašyti ir palaikyti klausimus apie žemės ūkį. Kova už teisybę tėra tik tušti žodžiai. Kovojama selektyviai, klausimai atsakomi tik tada, kai jie patogūs. Ramūnai, jūs veidmainis ir bailys. O premjeras matyt tik instrumentas, kuriuo pasinaudodamas pridengiate savo verslo bėdeles.

Beje, kreipiuosi ir į Skirmantą Malinauską (premjero patarėjas – aut.). Turbūt nereikia priminti, kad jums buvo pateiktos visos sutartys, nutraukti konfidencialumo susitarimai ir atsakyti visi jūsų užduoti klausimai“, – savo poziciją išdėstė G.Landsbergis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.