Šiaulių mero rengto labdaros koncerto pinigai - vaikams

Šiaulių meras Artūras Visockas originaliai atšventė 50-metį. Politikas savo jubiliejų paminėjo labdaros koncertu, o visus surinktus pinigus padovanojo vaikams.

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje vaikų dienos centrų įkūrėjai padėkojo už paramą ir įvardijo, kaip pasidalijo paaukotus pinigus.<br>G.Šiupario nuotr.
Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje vaikų dienos centrų įkūrėjai padėkojo už paramą ir įvardijo, kaip pasidalijo paaukotus pinigus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 4:46 PM

Šiaulių mero šeima už koncertinės įstaigos "Saulė" salės nuomą ir Šiaulių kamerinio orkestro (meno vadovas Ričardas Šumila) pasirodymą sumokėjo 651,93 euro. Tuo tarpu Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras "Dagilėlis" (meno vadovas Remigijus Adomaitis), solistai Milda Baronaitė ir Juozas Janužas bei dainininkas Gytis Paškevičius koncertavo nemokamai.

Principingumu garsėjantis A.Visockas paprašė jo išvis nesveikinti, o per jubiliejų neatėjo į darbą - pasiėmė atostogų. Šiaulių miesto vadovas paprašė, kad norintys pasveikinti verčiau pirktų bilietą į labdaros koncertą ir paremtų akciją. Atėjusiesiems jis atsidėkojo rankos paspaudimu.

Per labdaros koncertą buvo surinkta 7641 euras. Visi pinigai turėjo atitekti vaikų dienos centrą išlaikančiai viešajai įstaigai "Gelbėkim vaikus". Mat metų pradžioje vaikų dienos centrai išvis neturi pinigų - negauna finansavimo, kol ministerijoje nėra įvertintos jų paraiškos. Kol nepatvirtintas biudžetas, pinigų skirti negali ir savivaldybės. Šią problemą ir sumanė išspręsti labdaros koncertą organizavęs Šiaulių meras.

Po renginio "Gelbėkit vaikus" vadovė Indrė Dambrauskienė nusprendė, kad negražu būtų pasilikti visus pinigus, nes mieste veikia dar penki vaikų dienos centrai. Todėl ji pasiūlė pasidalinti pinigais su tą pačią finansavimo problemą išgyvenančiais kolegomis.

Į Šiaulių miesto savivaldybę sugužėję vaikų dienos centrų vadovai nusprendė, kad lygiavos negali būti, todėl 40 proc. pinigų paliko viešajai įstaigai "Gelbėkit vaikus". Likusią sumą pasidalijo keturi vaikų dienos centrai. Šeštasis į paramą nepretendavo, nes yra išlaikomas iš miesto biudžeto.

Šiaulių meras A.Visockas penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje padėkojo vaikų dienos centrų įkūrėjams už sunkų darbą ir pažadėjo, kad ateityje tokių finansavimo problemų nebeiškils. Vaikų dienos centrai pildys paraiškas nebe vieneriems, o trejiems metams, todėl finansinės "sausros" nebepasikartos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.