Socialdemokratų lyderis R. Karbauskį palygino su V. Uspaskichu

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ tikino, kad R.Karbauskio elgesys primena jam Viktorą Uspaskico.

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ tikino, kad R.Karbauskio elgesys primena jam Viktorą Uspaskico.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ tikino, kad R.Karbauskio elgesys primena jam Viktorą Uspaskico.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 8:45 AM

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas stebėjosi, kodėl Kaimo reikalų komitetas iki šiol nenori pakeisti įstatymo spragas, susijusias su žemės įsigijimu. Socialdemokrato teigimu, tam įtakos turi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Neseniai spaudoje buvo pasirodęs straipsnis, kuris sulygino Ramūną Karbauskį su Algirdu Mykolu Brazausku. Bet šitoje situacijoje tiktų pono Karbauskio ir pono Uspaskicho palyginimas. Nes jo mąstymas yra kaip didelio verslininko, kuris į viską žiūri per paprastą teisėtumo prizmę. Jei įstatymas leidžia apeiti, aplenkti, įstatymą išlenkti, tai taip ir daro“, – savo vertinimą apie spaudoje vis pasirodančias publikacijas apie R.Karbauskiui priklausantį Agrokoncerną, pateikė G.Paluckas.

Jo manymu, valstiečių lyderis Kaimo reikalų komitete jis turi didelę įtaką. „Mano nuomone, R.Karbauskis tikrai gerai žino ir yra informuotas, kokie teisės aktų pasiūlymai, eina per komitetus ir turi vienokią ar kitokią įtaką jo verslui. Ir ar jis imasi užkardymo priemonių, ar ne, čia jau yra kiekvieno supratimo reikalas“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė G.Paluckas.

Žurnalisto paklaustas, ar su juo susijusių įstatymo projektų blokavimas, kai žiniasklaidas dėmesys yra toks didelis, yra protingas, G.Paluckas atsako, kad šią problemą lengvai galima apeiti.

„Bet tai yra labai paprasta, jis nėra komiteto narys. Jis visada gali sakyti, kad jis niekam nieko neliepė. Bet tai tėra prielaida ir pagrįsta abejonė. Tuos dalykus R.Karbauskis puikiai žino. Tas pats žemės ūkio ministras yra ne kartą šia tema diskutavęs, tačiau nesiėmė nieko dėl to daryti. Bet ponas R.Karbauskis pats turėtų būti gerai suinteresuotas, kad pats išspręstų šituos klausimus“, – sakė socialdemokratų lyderis. Pridurdamas, kad kai sprendimai nėra priimami, tai daro R.Karbauskiui verslui teigiamą įtaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.