Vietoj žadėto milijono profesorius Liudas Mažylis turėtų sulaukti milijono „ačiū“

Valstybės tarnautojas Kęstutis Tarnauskas, dirbantis Kaune, Lietuvos valstybės šimtmečiui turi neeilinę idėją. Vyras sugalvojo, kad taip ir negautą, bet žadėtą milijoną eurų už surastą Nepriklausomybės Aktą profesoriui Liudui Mažyliui galėtų atstoti milijonas patiktukų socialiniame tinkle „Facebook“, puslapyje „Milijonas ačiū Liudui Mažyliui“.

Vietoje žadėto milijono, profesorius Liudas Mažylis turėtų sulaukti milijono „ačiū“.<br>D.Umbraso nuotr.
Vietoje žadėto milijono, profesorius Liudas Mažylis turėtų sulaukti milijono „ačiū“.<br>D.Umbraso nuotr.
Vietoje žadėto milijono, profesorius Liudas Mažylis turėtų sulaukti milijono „ačiū“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vietoje žadėto milijono, profesorius Liudas Mažylis turėtų sulaukti milijono „ačiū“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 7:37 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 1:19 PM

Idėjos autorius sakė, kad ambicijos tikrai nėra mažos, tačiau artėjanti proga gali nuteikti pozityviai.

„Kai tik pasirodė ta idėja, kad bus padovanotas milijonas eurų už rastą Aktą, aš susidomėjau. Man, kaip piliečiui, buvo įdomu, kaip čia viskas vyks. Istorija tą kartą ten ir baigėsi, kur ir prasidėjo. To turbūt ir reikėjo tikėtis. Ir paskui pagalvojau, kad kas nors turi to imtis. Panaršiau po internetą ir supratau, kad jokios panašios akcijos nėra. Viduje sukrebždėjo ir tokia mintis, kad faktiškai joks lietuviškas puslapis „Facebook“ milijono patiktukų nėra surinkęs“, – pasakojo idėjos autorius.

Jis pasakojo suprantantis, kad tokį skaičių pasiekti nelabai realu, tačiau tikisi ir kitų šalių piliečių pagalbos.

„Manau, kad net ir nėra tiek lietuvių „Facebook“, pagalbos reikėtų prašyti ir emigrantų, kitų šalių gyventojų, mūsų draugų“, – pasakojo K.Tarnauskas.

Ar to reikia L.Mažyliui?

Puslapio komentaruose keli socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai teigė, kad idėja graži, tačiau ar pačiam profesoriui ji reikalinga? Į šį klausimą kol kas atsakymo neranda ir puslapio kūrėjas.

„Aš nežinau, ar to reikia Liudui Mažyliui. Aš nežinau. Ar man to reikia, irgi nežinau. Ar to Lietuvai reikia, greičiausiai ir negaliu atsakyti. Blogiausiu atveju, jei nepasiseks, bent galėsiu pasakyti, kad kažką dariau ir stengiausi“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė K.Tarnauskas.

Šiuo metu iki tikslo reikia dar daug. Šiuo metu „laikai“ puslapyje dar skaičiuojami tik šimtais.

Iki Vasario 16-osios liko nedaug, vos kelios savaitės, tačiau idėjos autorius tikisi, kad tikslą pasiekti realu. „Manau, ar realu, ar ne, pamatysim. Jeigu ir ne milijonas tų „laikų“ bus, bet padorus skaičius. Tai tada faktas, susisieksiu pats su profesoriumi ir jam tai pranešiu“, – planais dalijosi pašnekovas.

Reklama nevirs

K.Tarnauskas teigė, kad praėjus Vasario 16-ajai puslapis nevirs reklaminiu. „Tikrai nevirs į „nusiplauk automobilį švariau“ ar panašiai. Ne toks tikslas. Nes buvo komentarų, kad idėja lyg ir gera, bet kažkas tiesiog nori surinkti kuo daugiau „laikų“ ir parduoti. Toks planas neskanus, nenoriu apie tai net galvoti. Parduoti tikrai nesiruošiu“, – sakė pašnekovas.

„Tai ne tik mano padėka, ji yra mūsų visų“, – sakė K.Tarnauskas.

Su profesoriumi L.Mažyliu naujienų portalui lrytas.lt kol kas susisiekti nepavyko. Primename, kad profesorius žiniasklaidai yra sakęs, kad, jo nuomone, vieno verslo koncerno žadėto milijono nė nebuvo.

„Aš ir toliau nuoširdžiai tikiu, kad jokio milijono iš tikrųjų ten nebuvo. Buvo į kažką orientuotas neva tai pažadas, tiesiog tai sutapo su mano paieškų laikotarpiu ir vienu momentu galėjo atrodyti, kad trajektorijos eina lygiagrečiai, artėja prie to paties. Mano trajektorija baigėsi sėkminga paieška, ir toliau nieko apie tai nesvarsčiau“, – birželio mėnesį „Lietuvos ryto“ televizijai sakė L.Mažylis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.