Nacionalinės spaudos leidėjai telkia jėgas: darbą pradeda asociacija „Nacionalinė spauda“

Nacionalinės spaudos leidėjai telkia jėgas: darbą pradeda asociacija „Nacionalinė spauda“

 Į asociaciją įeina ir dienraštis  „Lietuvos rytas“.
 Į asociaciją įeina ir dienraštis  „Lietuvos rytas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2018, 10:17 AM, atnaujinta Jan 31, 2018, 10:19 AM

Registrų centre įregistruota organizacija „Nacionalinė spauda“, kuri jungia kompanijas, leidžiančias nacionalinius spaudos leidinius.

Asociacijos steigėjai yra UAB „Media bitės“, leidžianti ką tik atnaujintą žurnalą „Žmonės“, taip pat žurnalus „Laima“, „Ji“, „Edita“; UAB „Savaitė“, kurios leidžiamas to paties pavadinimo žurnalas yra vienas populiariausių Lietuvos leidinių; bei UAB „Lietuvos rytas“, leidžiantis didžiausią dienraštį tuo pačiu pavadinimu.

Į asociaciją „Nacionalinė spauda“ susivieniję leidinių vadovai pagrindiniais tikslais įvardija spausdinto žodžio populiarinimą, geresnį kokybiškos spausdintos žiniasklaidos prieinamumą atokiuose Lietuvos kampeliuose gyvenantiems žmonėms.

Tomas Balžekas, UAB „Media bitės“, vienos iš asociacijos steigėjų, vadovas sako, kad nacionalinės spaudos leidėjai turi platesnę atsakomybę ne tik prieš savo skaitytojus, bet ir prieš visuomenę: „Jungdamiesi į bendrą asociaciją mes įsipareigojame tiek skaitytojams, tiek patiems sau atitikti aukštus standartus, kuriuos išlaikydami prisidėsime prie labiau išprususios, žinančios, skaitančios visuomenės“.

„Nacionalinė spauda“ planuoja bendradarbiauti ir su kitomis žiniasklaidos priemones vienijančiomis organizacijomis.

„Kai kurie klausimai, liečiantys ir nacionalinę, ir regioninę spaudą sutampa, lygiai kaip ir kai kurios temos, kurios aktualios nacionalinės spaudos leidėjams ir apskritai žiniasklaidos priemonėms, nesvarbu, kokio dydžio jos bebūtų“,– sako asociacijos vadovu išrinktas Mindaugas Reinikis.

Tikimasi, kad greitu laiku asociacijos gretas papildys ir daugiau narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.