Buvusios studentės priekabiavimu kaltina Nacionalinės premijos laureatą G. Trimaką

Kelios buvusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės seksualiniu priekabiavimu apkaltino dėstytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gintautą Trimaką, ketvirtadienį pranešė televizija „Info TV“.

Kelios buvusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės seksualiniu priekabiavimu apkaltino dėstytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gintautą Trimaką, ketvirtadienį pranešė televizija „Info TV“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kelios buvusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės seksualiniu priekabiavimu apkaltino dėstytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gintautą Trimaką, ketvirtadienį pranešė televizija „Info TV“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-01 18:07, atnaujinta 2018-02-01 18:47

Vilniaus dailės akademija (VDA) žada aiškintis informaciją dėl buvusių studenčių kaltinimų seksualiniu priekabiavimu dėstytojui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Gintautui Trimakui.

„Kviesime jį pasikalbėti su rektoriumi, aptarti šiuos klausimus ir ieškoti siūlo galo“, – BNS ketvirtadienį sakė VDA atstovas spaudai Marius Dirgėla.

Portale delfi.lt. paskelbtame televizijos reportaže cituojamos dvi merginos, tačiau teigiama, jog televizija gavo daugiau liudijimų apie nederamą G. Trimako seksualinį elgesį. Jis Nacionalinę premiją turėtų atsiimti vasario 16 dieną.

Pats fotografas G. Trimakas kaltinimus vadina bandymu susidoroti: „Na negaliu apsakyti, kad taip buvo. Nepamenu tokių dalykų. Neprisileidžiu. Aišku, nebuvo. Čia sakau, yra dabar pas mus raganų medžioklė dabar vyksta. Visi tie, kurie yra vardijami kultūriniai objektai, dabar bus raganų medžioklė“.

Ketvirtadienį apie atsistatydinimą pranešė kitas nederamu seksualiniu elgesiu apkaltintas VDA dėstytojas Jonas Gasiūnas, jis irgi yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson mano, kad atimti nacionalinę premiją iš minėtų dviejų menininkų būtų nepelnyta bausmė.

„Iš karto užsiimti bausmėmis – niekas to nepadarys, tai yra diskusija, tai yra Lietuvoje kylanti banga, sveikintina banga. Pirmiausia reikia išklausyti abiejų pusių. Paprastai iš vienos pusės negalima spręsti apie kitos pusės elgesį“, – sakė ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.