Pasirašytas „Idėjos Lietuvai“ aktas: pritariantys kviečiami prisijungti

„Didžiojoje idėjų ir pokyčių konferencijoje“ paskelbus tris atrinktas idėjas Lietuvai, didžiausių šalies žiniasklaidos priemonių vadovai pasirašė jų įgyvendinimo pradžią skelbiantį „Idėjos Lietuvai“ aktą. Tai padaryti kviečiami visi pritariantys šioms idėjoms.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 11:52 AM

Žiniasklaidos priemonių vadovai savo parašais patvirtino, kad jiems rūpi, kokioje valstybėje gyvens ateinantį šimtmetį, todėl jie palaiko idėjas, kurios buvo atrinktos pagal visuomenės ir ekspertų nuomones. Tai dvigubos pilietybės įteisinimas, mokytojas – prestižinė profesija iki 2025 m., pagalba jaunoms šeimos įsigyjant būstus ir biurokratijos mažinimas skaitmenizuojant valstybės paslaugas.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos visuomenė išties atsakingai pažiūrėjo į šią iniciatyvą. Pamatėme, kad Lietuvos žmonės ne tik svajoja apie geresnę Lietuvos ateitį, bet yra patys pasiruošę prie to prisidėti ir turi idėjų, kaip tai padaryti. Man atrodo, labai svarbu, kad atrinktos tokios idėjos, kurių įgyvendinimas paliestų kiekvieną šalies gyventoją ir tikrai leistų Lietuvai padaryti realų proveržį, apie kurį visi tiek daug kalbame. Kai jau apsispręsta dėl krypties, imtis darbų nesiblaškant visiems bus kur kas lengviau. O dabar kiekvienas norintis gali prisidėti parodydamas savo palaikymą ir tapti simboliniu „Idėjos Lietuvai“ akto signataru jį pasirašydamas internete „, – kvietė DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Ne tiek daug savo istorijoje turime momentų, kai prie bendro reikalo jungiasi visi. omentų, kai negalioja mitas – trys lietuviai, penkios partijos. Šiandien būtent tokia diena, kai kartu išgryninome tris veiksmingiausias idėjas Lietuvos klestėjimui. Po jomis šiandien pasirašė svarbiausia Lietuvos žiniasklaida, kviečiu tai padaryti ir jus“, – ragino LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Idėja Lietuvai yra vienas geriausių būdų projektuoti visų mūsų ateitį, surasti naujus tikslus, kurių galime siekti įžengę į antrą atkurtos valstybės šimtmetį. Aktyvus visuomenės įsitraukimas rodo, kad šis sumanymas pasiteisino. Pasiūlytos idėjos leidžia susidėlioti prioritetus, kas mums dabar labiausiai rūpi, ko labiausiai stokojame. Tikiu, kad trys visuotinai išrinktos idėjos bus įgyvendintos, nes jos yra itin svarbios sėkmingai mūsų valstybės ateičiai“, – sakė portalo „15min.lt“ vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius.

„Džiaugiuosi, kad iš pusantro tūkstančio idėjų buvo išrinktos būtent šios, labai tikiuosi, sutelksiančios Lietuvoje gyvenančius ir po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius. Atrinktos idėjos tarsi susipynė, ne tik papildydamos viena kitą, bet ir iškeldamos opiausius mūsų visuomenės skaudulius, paliesdamos ne išskirtinius asmenis, o visus mus. Linkiu, kad šventinis šios dienos patosas suteiktų mums ryžto, pastangų, politinės valios idėjoms tapti kūnu, kiekvieno savasties dalimi. Mes, plunksnos broliai ir sesės, nenuilstamai stengsimės jums tai priminti“, – sakė naujienų agentūros direktorė Gitana Markovičienė.

Kiekvienas, norintis savo parašu patvirtinti pritarimą idėjų Lietuvai įgyvendinimui, gali tai padaryti tinklapyje idejalietuvai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?