Pokyčiai energetikos ministerijoje: keičiasi viceministrai

Nuo vasario 6 d. Energetikos ministerijoje darbą pradeda naujoji energetikos viceministrė Lina Sabaitienė. Ji pakeis Simoną Šatūną, kuris sėkmingai įgyvendinęs jam keltus uždavinius grįžta į diplomatinę tarnybą Užsienio reikalų ministerijoje.

Pokyčiai energetikos ministerijoje: keičiasi viceministrai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pokyčiai energetikos ministerijoje: keičiasi viceministrai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 8:55 AM

L. Sabaitienė yra buvusi ūkio viceministre. Prieš tai ji dirbo Lietuvos savivaldybių asociacijos atstove Briuselyje bei patarėja Europos Sąjungos (ES) klausimais, ėjo ekonomikos atašė pavaduotojos Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Briuselyje pareigas, dirbo VŠĮ „Lietuvos ekonominės plėtros agentūra“ (dabar – „Investuok Lietuvoje“).

L. Sabaitienė bus atsakinga už europinių reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo energetikos sektoriuje koordinavimą, kuruos Ignalinos atominės elektrinės eksploatacijos nutraukimo, radioaktyvių atliekų, branduolinės saugos stiprinimo klausimus.

„Esu tikras, kad L. Sabaitienės žinios ir sukaupta patirtis bus labai vertingos Energetikos ministerijai toliau sėkmingai įgyvendinant europinę energetikos darbotvarkę. Kartu esu labai dėkingas S. Šatūnui už bendrą darbą ir svarų indėlį pasiekiant reikšmingus rezultatus – pasirašyta ES istorinė Lietuvos ir Liuksemburgo sutartis atsinaujinančioje energetikoje, intensyvių pastangų ir nuolatinių kontaktų su Europos Komisija ir ES valstybėmis narėmis dėka padėtas tvirtas pagrindas deryboms su ES ir valstybėmis narėmis dėl tolimesnio Ignalinos AE uždarymo finansavimo ES lėšomis, reikšmingai sustiprintas dialogas ir partnerystė su Lenkija bei bendromis pastangomis pasiekta esminė pažanga sinchronizacijos projekte“, – sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.