Eugenijus Gentvilas apie siūlomus draudimus: „Paskelbkime Lietuvą nerūkymo zona“

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ paklaustas, kaip vertina siūlymus nerūkymo zonomis paskelbti teritorijas prie maitinimo įstaigų.

E.Gentvilas teigė, kad kovoti su rūkymu draudimais beprasmiška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Gentvilas teigė, kad kovoti su rūkymu draudimais beprasmiška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2018, 8:31 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 9:33 AM

„Pats ten nerūkau. Mindaugo Puidoko pasiūlyti draudimai – drausti rūkyti 10 metrų atstumu nuo maitinimo įstaigų, taip Vilniuje atrastume dideles nerūkymo zonas. Tai (kovoti su rūkymu – aut. past.) reikia daryti ne draudimais, o per žmonių savivoką. Daug bandymų drausti buvo ir nei vienas nebuvo sėkmingas“, – sakė politikas.

„Lietuviai tikrai nebūtų chamiškesni rūkoriai nei graikai, ispanai ar pietų italai. Sureglamentuoti įstatymu tai, dėl ko žmonės gali susitarti... Lengviausia viską drausti. Lieka viena išeitis – paskelbti Lietuvą nerūkymo zona. Zona – be cigarečių“, – sakė jis ir pridūrė, kad į naują draudimų bangą reaguoja kaip į beprasmiškus dalykus.

Seimo narys prisiminė ir Brolių grimų pasaką „Raudonkepuraitė“, kur mama mergaitei įduoda bandelę ir vyno butelį senelei. „Tikiu kad mano vaikai anūkams sugebės parodyti,m kas yra kas, bet naikinti meną... Gal nereikia plėšyti puslapių“, – tokį pavyzdį pateikė E.Gentvilas, paklaustas, ką mano apie siūlymus išbraukti iš Balio Sruogos poemos eilutes apie midų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.