A. Veryga stoja į kovą su nuolat kritikuojamu ligoninių maistu

Dažnai socialiniuose tinkluose kritikuojamas ligoninių maistas sulaukė ir Sveikatos apsaugos ministerijos dėmesio. Ministras Aurelijus Veryga teigė, kad maistą vertins ekspertų komisija. Taip pat, dalins patarimus, kaip maisto kokybę pagerinti.

A. Veryga stoja į kovą su nuolat kritikuojamu ligoninių maistu.<br>D.Umbraso nuotr.
A. Veryga stoja į kovą su nuolat kritikuojamu ligoninių maistu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 11:49 AM

„Esu įsitikinęs, kad viešumas – geriausias vaistas sprendžiant bet kokias problemas. Pastaruoju metu dažnai kritikuojamas ligoninių maistas – ne išimtis!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ antradienį rašė A.Veryga.

„Tad pradedame akciją, kurios metu mobili ekspertų komisija iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovų vyks į šalies ligonines, kur ne tik vertins maisto kokybę, bet ir teiks patarimus bei rekomendacijas, kaip pagerinti pacientams tiekiamą maistą“, – rašė jis.

A.Veryga rašė, kad ekspertai taip pat galės ir dalinti patarimus ligoninių atstovams.

„Tikiu, kad vien tai, jog pradedame tokią akciją, ir žinojimas, jog mobili ekspertų komanda gali bet kada užsukti į bet kurią ligoninę ir įvertinti maistą, jau duos teigiamų rezultatų. Šios akcijos tikslas – ne bausti, o viešinti problemas bei patarti ir padėti gydymo įstaigoms jas spręsti“, – teigė ministras.

Jo teigimu, pirmasis toks vizitas jau rytoj.

„Labai džiugu, kad kartu su ekspertais lankyti mūsų šalies gydymo įstaigas panoro ir žiniasklaidos atstovai, kurie ryt vyks kartu. Net neabejoju, kad toks susidomėjimas ir problematikos viešinimas prisidės prie teigiamų pokyčių, kurių visi laukiame!“ – rašė A.Veryga.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad paskutinį kartą šią problemą garsiai iškėlė žurnalistas Andrius Tapinas, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinęs nuotrauka, maistą joje pavadinęs „Šimtmečio rieke“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.