Buvusi J. Vaitkaus asistentė: „Įsiminė jo žodžiai: „Ko tu bėgi? Tu nuo manęs dar pagimdysi“

Buvusi režisieriaus, Lietuvos rusų dramos teatro vadovo Jono Vaitkaus asistentė Judita Juknelė antradienį socialiniame tinkle pranešė patyrusi jo seksualinį priekabiavimą.

 J.Juknelė rašo, jog J.Vaitkus prie jos priekabiavo 1999 metais, kai jai buvo 27-eri. Pasak jos, režisierius puolė ir pargriovė ją savo namuose, iš kurių jos nenorėjo išleisti.<br> „Lrytas.lt“ koliažas
 J.Juknelė rašo, jog J.Vaitkus prie jos priekabiavo 1999 metais, kai jai buvo 27-eri. Pasak jos, režisierius puolė ir pargriovė ją savo namuose, iš kurių jos nenorėjo išleisti.<br> „Lrytas.lt“ koliažas
Jonas Vaitkus.<br>D.Umbraso nuotr.
Jonas Vaitkus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 3:52 PM, atnaujinta Feb 6, 2018, 6:14 PM

Anksčiau apie tai feisbuke pranešė scenografė Simona Biekšaitė.

J.Juknelė rašo, jog J. Vaitkus prie jos priekabiavo 1999 metais, kai jai buvo 27-eri. Pasak jos, režisierius puolė ir pargriovė ją savo namuose, iš kurių jos nenorėjo išleisti.

„Aš pasukau durų link. Jis puolė mane iš nugaros ir mes griuvome ant grindų. Išsivadavau, atsistojau, nubėgau prie durų. Jos – užrakintos. Paprašiau atrakinti. Įsiminė Jono Vaitkaus žodžiai: „Ko tu bėgi? Tu nuo manęs dar pagimdysi“. Griežtai paprašiau, kad jis atrakintų duris, kitaip šauksiu, ir kaimynai išgirs. Tada jis mane išleido“, – feisbuke rašo J.Juknelė.

Taip pat, moters teigimu, J.Vaitkus prie jos priekabiavo filmavimo metu Rumšiškėse, kur kūrybinė grupė gyveno viename dideliame name, atskiruose kambariuose po du žmones. Ankstų rytą į moters kambarį atėjęs J.Vaitkus lindo į jos lovą, o jai išėjus iš kambario, išsekė į lauką.

„Iššokau iš lovos ir pasukau durų link. J.Vaitkus – iš paskos. Basa, tik su naktiniais išbėgau į lauką. J.Vaitkus iš paskos. Lauke jam sakau: „Tai dabar mane vysitės per visas Rumšiškes?“ Tuomet jis grįžo į namą“, – rašo moteris.

J.Vaitkus jam anksčiau mestus kaltinimus pavadino dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai.

Jis teigia, kad šmeižto kampaniją sistemingai vykdo nedraugiškų Lietuvai jėgų kontroliuojamos viešojo informavimo priemonės: interneto portalai sputnik.lt, baltnews.lt, televizija „Pirmasis Baltijos kanalas“.

J.Vaitkaus teigimu, pradėjus vadovauti teatrui sėkmingai pavyko užkirsti kelią užsienio šalies atstovams daryti politinę ir ideologinę įtaką teatro veiklai, jis primena 2014 metų pavasarį savo vadovaujamo teatro vardu pareiškęs griežtą nepritarimą Krymo aneksijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?