Žemės ūkio ministerija pradėjo ieškoti naujo NMA vadovo

Žemės ūkio ministerija ketvirtadienį pradėjo ieškoti naujo Europos Sąjungos (ES) paramą skirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo.

Erikas Bėrontas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Erikas Bėrontas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pranciškus Vaišvila (BNS)

Feb 8, 2018, 9:13 AM

Valstybės tarnybos departamento publikuotame atrankos konkurse rašoma, jog potencialūs kandidatai turi turėti bent trejų metų vadovavimo patirtį, turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir išmanyti Lietuvos bei ES teisę, susijusią su žemės ūkiu.

NMA naujo vadovo ieško, nes žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausį iš vadovo posto atleido teisėsaugos tyrime figūruojantį Eriką Bėrontą.

Vadovauti antrai kadencijai jis buvo paskirtas sausio pradžioje, nepaisant fakto, kad buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas teisėsaugos tyrime dėl beveik 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo. Šis statusas reiškia, kad E. Bėrontas liudijo apie savo veiksmus, tačiau pareigūnams trūksta duomenų paskelbti jį įtariamuoju.

B.Markausko sprendimas paskirti E. Bėrontą buvo sulaukęs šalies vadovų kritikos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.