Paviešintame garso įraše - ministro B.Markausko įkalbinėjimai trauktis NŽT vadovui

Portalas tv3.lt paviešino žemės ūkio ministro Broniaus Markausko ir jo pavaduotojo viceministro Artūro Bogdanovo pokalbio įrašą su tuometiniu Nacionalinės žemės tarnybos vadovu Danielium Kupriu, kuriame pastarasis įkalbinėjamas savo valia trauktis iš pareigų.

 Portalas tv3.lt paviešino žemės ūkio ministro Broniaus Markausko ir jo pavaduotojo viceministro Artūro Bogdanovo pokalbio įrašą.<br> T.Bauro nuotr.
 Portalas tv3.lt paviešino žemės ūkio ministro Broniaus Markausko ir jo pavaduotojo viceministro Artūro Bogdanovo pokalbio įrašą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 9:17 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:18 AM

„Aš tau dabar galiu pasirašyti ant papeikimo, kad nevaldai visiškai situacijos, kad nedirba Nacionalinės žemės tarnyba vienareikšmiškai. Be graužaties jokios. (...) Iš prokuratūros irgi tokį atsakymą, irgi galime su VTEK pagalba galime parašyti. Iš principo užtenka. Bus, aišku, teismai“, - tokie ministro B. Markausko žodžiai raginant D. Kuprį trauktis girdėti pernai vasarą darytame garso įraše.

„Jeigu būtum savarankiškas, padarytum, kaip norisi. Bet kadangi nesi dabar savarankiškas... Bet sakau, nu, bliamba, man niekada tokie metodai nepatiko, žinai, knistis, ieškoti, daspaudinėti ką nors. Sakau, tą vieną straipsnį mes tau tuoj galime užsimesti neeilinį. Ir, aišku, rasime“, - kalbėjo B. Markauskas.

Buvęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas D. Kuprys iš pareigų atleistas pernai rugpjūtį. Po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pareiškė, kad jam nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Vienu metu ūkininkavęs ir NŽT vadovavęs D. Kuprys  nuomojosi maždaug 55,4 hektarų žemės iš valstybės skirtinguose regionuose.

Ši ministro B. Markausko sprendimą D. Kuprys buvo apskundęs teismui, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė skundą ir atleidimą pripažino pagrįstu ir teisėtu.

NŽT nuo praėjusių metų gruodžio vidurio vadovauja konkursą laimėjęs Laimonas Čiakas, anksčiau dirbęs Valstybės kontrolėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.