Buriasi nauja politinė jėga: politikos žinovams ji kelia juoką

Prieš kelis mėnesius nuo socialdemokratų atskilę partiečiai kovą žada įsteigti naują partiją, o prie jų šliejasi būrys įvairiausių politikos veikėjų. Tarp jų Živilė ir Jonas Pinskai, Remigijus Ačas, Andrius Šedžius. Nauja politinė jėga būsimuose rinkimuose kelia tikslą – aplenkti Gintauto Palucko vadovaujamus socialdemokratus. Politikos apžvalgininkams tokios pastangos kelia juoką.

Prieš kelis mėnesius nuo socialdemokratų atskilę partiečiai kovą žada įsteigti naują partiją, o prie jų šliejasi būrys įvairiausių politikos veikėjų. Tarp jų Živilė ir Jonas Pinskai, Remigijus Ačas, Andrius Šedžius.<br>Lrytas.lt koliažas
Prieš kelis mėnesius nuo socialdemokratų atskilę partiečiai kovą žada įsteigti naują partiją, o prie jų šliejasi būrys įvairiausių politikos veikėjų. Tarp jų Živilė ir Jonas Pinskai, Remigijus Ačas, Andrius Šedžius.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Arturas Paknys, „Lietuvos ryto“ televizija

Feb 13, 2018, 7:14 PM

Rudenį nuo Gintauto Palucko vadovaujamų socialdemokratų su keliais partiniais atskilęs Juozas Bernatonis tikina, kad po mėnesio vėl bus partijos nariu. Su bendražygiais jis steigia naują socialdemokratų darbo partiją.

„Savivaldos rinkimuose mūsų tikslas nukonkuruoti Palucko partiją ir įrodyti kad tradicinė socialdemokratija yra gyvybingesnė, o EP rinkimuose, manau, kad mes atstovų EP turėsime. Prezidento rinkimuose sudėtingiau, priklausys nuo to kas į mūsų partiją ateis“, – sakė J.Bernatonis.

Padėti nukonkuruoti Palucką ir pasiekti politinių aukštumų naujiems socdemams žada būrys politikos veteranų. Tarp jų – taip pat buvęs socdemas, dirbdamas Seime šokių projektuose išgarsėjęs Šiaulių verslininkas Andrius Šedžius.

„Taip, grįžtu į politiką ir ką reiškia jungtis? Aš nesijungiu, aš esu vienas iš steigėjų. Už Palucką kuo mes būsim geresni? Taigi labai paprasta, mes būsim geresni tuo, kad mes iš tikrųjų vykdysim socialdemokratinę politiką “, – kalbėjo buvęs Seimo narys, verslininkas Andžius Šedžius.

Prie kuriamos socialdemokratų darbo partijos šliejasi ir būrys buvusių darbiečių. Tarp jų minimi Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas, Živilė ir Jonas Pinskai.

„Kelias yra pats perspektyviausias tas, kuriuo eidama galiu padaryti žmonėms daug gerų darbų. Mes galim pasižiūrėti ir Širvintų Molėtų apygardoj, na tikrai Darbo partija visiškame dugne, nes pardavinėjo tą partiją tai vienam, tai kitam pirmininkui, bet mūsų rezultatai Širvintų-Molėtų apygardoj parodė visai ką kitą, kad žmonės ne už partijas balsuoja o už partijoje esančius žmones“, – telefonu „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Širvintų rajono merė Ž.Pinskuvienė.

Nauja politinė jėga taip pat sudominino buvusį tvarkietį, Raseinių rajono administracijos vadovą Remigijų Ačą.

„Pagal tai, kokie žmonės dabar buriuojasi ten, kokios asmenybės, buvę ministrai su patirtimi, žmonės daugmaž prognozuojami, man šitas imponuoja“, – sakė Raseinių rajono administracijos direktorius R.Ačas.

Savo ruožtu politikos apžvalgininko Vytauto Bruverio nuomone, nors personažai ir publika yra labai marga, juos viena viena bendra žymė – tai taip vadinamieji politikos klounai arba marginalai.

Naujosios partijos iniciatoriai sako, kad į būsimų narių praeitį nežiūri, kviečia jungtis visus. Mat partijai įkurti reikia mažiausiai 2000 narių.

„Aš nežinau ar prideda, ar atima įvairūs žmonės, bet yra mūsų bendras kvietimas ateiti tiems, kurie pritaria programai ir mes neturime jokių mechanizmų komisijų, kurios nustatytų kuris žmogus geras, kuris negeras“, – kalbėjo Socialdemokratų darbo frakcijos narys Juozas Bernatonis.

„Aš jau buvau pradėjęs ne per seniausiai galvoti, kad šitie jauni ir perspektyvūs socialdemokratai Kirkilas Bernatonis ir kompanija nesukrapštys net ir to simbolinio skaičiaus, kurio reikia įsteigti naujai politinei jėgai“, – kritišką nuomonę naujos partijos atžvilgiu išsakė politikos apžvalgininkas V.Bruveris.

Naujosios partijos sėkme rinkimuose apžvalgininkai abejoja.

Lietuvoje šiuo metu veikia 24 politinės partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.