Kaunas ruošiasi tvirtinti 2018 metų biudžetą

Kauno savivaldybė vasario pabaigoje tvirtins 2018 metų miesto biudžetą, kuris sieks 315,6 mln. eurų. Didžiausios išlaidos tradiciškai numatytos švietimui, o daugiau nei pusę įplaukų sudarys gyventojų pajamų mokestis. Kauniečiai kviečiami susipažinti su biudžeto projektu ir iki vasario 20 dienos pateikti savo pastabas ar siūlymus.

Kaune vasario pabaigoje bus priimtas šių metų biudžetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune vasario pabaigoje bus priimtas šių metų biudžetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-14 15:49, atnaujinta 2018-03-07 15:20

Švietimui numatyta skirti 143,7 mln. eurų arba 46 proc. viso šių metų miesto biudžeto. Svarbiausias miesto pajamų šaltinis išlieka gyventojų pajamų mokestis. Palyginus su pernai, jo dydis turėtų nuo 137,3 mln. eurų išaugti iki 159,7 mln. eurų.

Didžiausi 2018 metų suplanuoti projektai yra Laisvės alėjos rekonstrukcija ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos. Abiejuose projektuose yra baigiami viešieji statybos darbų pirkimai, kurių rezultatai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Šiemet miestas planuoja panaudoti 44 mln. eurų Europos sąjungos (ES) paramos lėšų. Nemažai europinių investicijų atiteks Aleksote esančių Kalvarijos,  Vyčio Kryžiaus, K. Sprangausko, J. Petruičio, J. Čapliko, J. Pabrėžos ir Vilties gatvių rekonstrukcijai. Žaliakalnyje ES investicijos šįmet bus nukreiptos Kauko laiptų ir Dainų slėnio atnaujinimui.

Biudžetą vasario 27 dieną svarstys ir tvirtins Kauno miesto taryba. Biudžeto projektą rasti ir savo pasiūlymus kauniečiai kviečiami iki vasario 20 dienos teikti čia: biudzetas.kaunas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.