Saulius Skvernelis pasisakė apie G. Trimaką: „Jis laikomas nekaltu“

„Teisinėje valstybėje, kol teismas neįrodo, žmogų laikome nekaltu“, – trečiadienį paklaustas apie fotomenininką Gintautą Trimaką kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis. 

Fotomenininkas Gintautas Trimakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fotomenininkas Gintautas Trimakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 12:30 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:54 PM

G.Trimakas studenčių buvo apkaltintas nederamu elgesiu, o Vilniaus dailės akademijos (VDA) etikos komisija nustatė, kad dėstytojas pažeidė akademijos etiką. Antradienį fotomenininkas atsistatydino iš VDA. 

S.Skvernelis pripažino, jog Kultūros ministerijai yra pavesta suformuluoti kriterijus Nacionalinių premijų laureatams, kad būtų vertinami ne tik nuopelnai, bet ir reputacija.

G.Trimakui jau pervesta Nacionalinės premijos piniginė dalis, ketvirtadienį ją iškilmingai planuota įteikti Prezidentūroje. Visuomenėje pasigirdo siūlymų dėl galimo nederamo elgesio neskirti G.Trimakui premijos. 

Premjero teigimu, apie tai turėtų pamąstyti ir pats laureatas. „Sprendimas yra ir paties laureato – kaip jis nuspręs pasielgti“, – Kaune kalbėjo S.Skvernelis. 

Istoriniame Vyriausybės kabinete susitikusi Vyriausybė nutarė skirti 12 kultūros premijų už geriausius praėjusių metų pasiekimus. 

Skandalas dėl G.Trimako bei kelių kitų dėstytojų kilo po to, kai kelios moterys viešai papasakojo galimo seksualinio priekabiavimo atvejus. Po viešų pareiškimų iš VDA atsistatydino tapybos dėstytojas Jonas Gasiūnas. 

Nederamu elgesiu buvo apkaltintas ir dabar jau buvęs VDA dėstytojas psichologas Arvydas Liepuonius bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, Lietuvos rusų dramos teatro vadovas, režisierius Jonas Vaitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.