Tarp kitko. Kiek Lietuvai kainuos spyna Kinijoje?

Kinai kvatodami garantuotai raitosi susiėmę už pilvų, „YouTube“ kanale stebėdami, kaip toje šalyje paskutinius kadencijos metus skaičiuojantis mūsiškis žemės ūkio atašė M.Kuklierius su ambasados darbuotoja susikibo dėl išimtos durų spynos. Visam pasauliui – nemokamas cirkas!

 M.Kuklierius su ambasados darbuotoja susikibo dėl išimtos durų spynos.<br> T.Bauro nuotr.
 M.Kuklierius su ambasados darbuotoja susikibo dėl išimtos durų spynos.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2018, 9:00 AM

O spektaklis gali būti ilgas. Mat Generalinė prokuratūra jau gavo Žemės ūkio ministerijos prašymą ištirti, ar tik nepanaudojo šaunusis atašė smurto prieš savo kolegę.

Bet darbo turės ne tik teisėsaugininkai, nes M.Kuklierius irgi metė šūsnį kaltinimų – esą Pekine esančioje ambasadoje vykdomas kone genocidas prieš Užsienio reikalų ministerijos darbuotojus ir vyrus.

Bilietai į šį cirko artistų pasirodymą vargu ar gali būti pigūs. Skrydis iš Vilniaus į Pekiną ir atgal – apie tūkstantį eurų. Komandiruotpinigiai – 38 eurai per dieną. O kur dar viešbutis.

Tiek prireiks tik vienam iš prokurorų, jei bus nuspręsta parodymus išklausyti ir įrodymus surinkti galimo nusikaltimo vietoje.

Tačiau juk reikės siųsti ir ką nors iš genocido specialistų, taip pat iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos. Kaina mažiausiai patrigubės.

Vis dėlto valstybei tai turėtų būti tik į naudą, palyginti su galima grąža.

Juk nueis dabar M.Kuklierius į kokią nors Kinijos įstaigą derėtis dėl jogurtų ar konservų eksporto leidimų, kinai palinguos galva, patyliukais kikendami – a, čia tie lietuviai, kurie dėl išardytų užraktų mušasi. Gerai – jūs mums dešrų, mes jums – spynų!

Gal netgi ir naująjį Šilko kelią Pekinas apsispręs tiesti per Lietuvą, kad galėtų čia pastatyti visai Europai skirtą spynų gabenimo terminalą.

Tik dėl kultūrinių mainų liūdniau, nes kinų cirkas vargu ar pas mus kada nors atvyks.

Kam čia tie užsieniečiai, kai savi klounai visą pasaulį apstulbinti gali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.