Nepranešę apie vizitą svečiai išvydo pietums pagamintus balandėlius ir perlinių kruopų sriubą.
Šalia balandėlių su bulvių koše lėkštėse buvo batonai ir pusė agurko.
Pusryčiams – kvietinių kruopų košė į sumuštinis su sūriu, priešpiečiams – kopūstų salotos, jogurtas, vakarienei – ryžių salotos arba daržovių košė su kumpeliu.
Per dieną Kauno klinikinėje ligoninėje vieno paciento maistui skiriama 1,45 euro.
„Pasigedome šviežių daržovių, vaisių. Dienos meniu vaisių visai nėra, o iš daržovių – tik kopūstai balandėliuose.
Matėme pavyzdžių, kai ligoninės už tą pačią sumą pamaitina truputį geriau“, – pareiškė ligoninėje apsilankęs Sveikatos apsaugos ministerijos Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėjas Almantas Kranauskas.
Pasak A.Kranausko, pacientas neturi galimybės rinktis duoną, minimalus padažų pasirinkimas.
SAM atstovas ligoninės maistą įvertino 6 balais iš 10.
Patikrinime dalyvavo ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė.
Kalbinti ligoniai dėl maisto tvirtino priekaištų neturintys, tačiau atkreipė dėmesį į maisto ir daržovių trūkumą.
„Norėtume, kad ligonių maistui skirta suma būtų didesnė, kad būtų daugiau vaisių ir daržovių. Žinome, kad šito trūksta“, – pasakojo Kauno klinikinės ligoninės dietologė Vitalija Šurkuvienė.
Tai – trečia ligoninė, kurią pastaruoju metu tikrino Sveikatos apsaugos ministerija.
Anksčiau buvo surengti vizitai į dvi sostinės ligonines, kurios įvertintos 8 ir 7 balais.
Antradienį Kauno klinikinėje ligoninėje apsilankę tikrintojai užsirašė, ką pamatė, fotografavo.